Recreatie

36 strandappartementen Vlieduyn, Vlieland

oktober 2014
juli 2015
In opdracht van:
Vlieduyn Recreatie BV, Nes
In samenwerking met:
Architektenburo IR. Marten Atsma, Oenkerk

Bij een eiland denkt u aan de zee, het strand en de duinen. Op zo’n idyllische plek stond het huidige hotel De Bosrand. Midden in de duinen op 150 meter afstand van het Noordzeestrand en 100 meter van het bos zijn inmiddels 36 nieuwe appartementen gebouwd. 

Vlieduyn heeft een vriendelijk uitstraling, herkenbaar en passend bij de bebouwing op Vlieland. Het materiaalgebruik, riet, hout en gele baksteen past prima in de omgeving. Het vergrijsde rieten dak gaat op in het aanwezige zand, het helmgras en de duinroos. De ruime balkons van hout zetten je midden in de Vlielander natuur en bieden bovendien ruim zicht. De licht gebogen gevel aan de oostzijde begeleidt het schelpenpad naar het strand. 

Alle strandappartementen in Vlieduyn hebben een balkon en zijn geschikt voor gebruik van 2 personen. De oppervlakten variëren tussen de 50 en 58 m2. Het geheel is sleutelklaar opgeleverd en bij verhuur inclusief een compleet inventarispakket. Elk strandappartement heeft in de slaapkamerkast een afsluitbaar eigenaren gedeelte gekregen. In deze kast kunnen eigenaren privé spullen achterlaten in de periode dat ze er niet zijn en het appartement in de verhuur is.

DESIGN AND BUILD

Voorheen was de bouwer alleen verantwoordelijk voor een goed lopend bouwproces. Tegenwoordig wordt de expertise van de bouwer ook gevraagd bij het ontwikkelen en beheren van gebouwen. Dit resulteert in een Design and Build contract. Het voordeel van Design and Build is dat alle partijen, van opdrachtgever tot architect, met elkaar werken en niet naast elkaar of na elkaar. Zo wordt ook bij dit project op integrale wijze samengewerkt aan een oplossing binnen het overeengekomen budget, deadline en het hoge kwaliteitsniveau.