Nieuwbouw

35 appartementen Súderhiem, Drachten

april 2022
maart 2023
3417 m²
In opdracht van:
WoonFriesland
In samenwerking met:
PENTA Architecten

Nieuwbouw 35 appartementen Súderhiem, Drachten

In de wijk De Bouwen, aan 't Suderhiem, bouwen wij voor opdrachtgever WoonFriesland een woongebouw met daarin 35 appartementen. Het nieuwe gebouw krijgt 4 woonlagen en wordt gebouwd volgens het droogstapelsysteem.

 

Ieder appartement heeft twee slaapkamers en een eigen balkon. De 4 appartementen op de begane grond hebben een kleine tuin. Ieder appartement heeft een eigen fietsenberging. Deze bevindt zicht op de begane grond. De appartementen worden gasloos gebouwd. Dat betekent dat de nieuwe bewoners gaan koken op elektra. 

 

In de algemene entree is een trap en een lift naar de andere verdiepingen. Aan de achterzijde van het gebouw is ruimte voor 26 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn te bereiken via een tunnel onder het gebouw door. Aan de voorzijde zijn nog eens 9 parkeerplaatsen. 

SNELLE BOUWTIJD MET BEHULP VAN DROOGSTAPELTECHNIEK

Het onderscheidende aan de bouwwijze van de appartementen in Drachten is dat ze gebouwd worden volgens het droogstapelsysteem (kortweg DSS). Eén van de voordelen van DSS is de snelle bouwtijd met behoud van de hoge kwaliteit die u van ons gewend bent. De gevels van het casco worden bij ons in de fabriek volledig automatisch geproduceerd. Ook bij de afbouw worden veel prefab componenten ingezet. Na de bouwvak kan het casco daarom als snel wind en waterdicht gemaakt worden.

 

De appartementen zijn zeer energiezuinig. Op het dak bevinden zich ruim 250 PV-panelen. De appartementen zijn voorzien van individuele warmtepompen.