Nieuwbouw

22 appartementen, Phenix Dokkum

september 2018
juni 2019
In opdracht van:
Particulier

De Houtkolk is één van de oudste bedrijfsterreinen van Dokkum. In opdracht van een particuliere investeerder bouwen we hier woontoren De Phenix. In het nieuwe woonpark worden vier woongebouwen van vijf tot zeven verdiepingen hoog gebouwd. Dit heeft tot gevolg dat er op het bedrijventerrein aan de Houtkolk in Dokkum 77 koop- en huurappartementen vrijkomen. Naast De Phenix bouwen we op deze locatie ook De Werf en De Helder. 

STUKJE HISTORIE

Wat opvalt aan het appartementencomplex is de moderne pakhuisstijl, die met deze architectuur recht doet aan de historie van deze plek. De naam Phenix refereert aan de rijke historie van de Houtkolk en heel specifiek, aan de molen die hier heeft gestaan: houtzaagmolen "de Phenix".

WERKZAAMHEDEN

Dit 6 verdieping tellende gebouw biedt ruimte aan 22 huurappartementen. Deze hebben een oppervlakte van 83 tot 87 m2 en ze beschikken over een mooie badkamer en keuken. Daarnaast krijgen alle appartementen een eigen ruime buitenruimte en een inpandige berging.

Voor verhuurinformatie kijk op de website.

HOOGSTE PUNT

Op 30 november bereikten woontorens De Helder en De Phenix het hoogste punt! Dit vierden we samen met de toekomstige bewoners.

Lees hier het gehele nieuwsbericht.