Nieuwbouw

20 zorgstudio's, Ureterp

juli 2022
juni 2023
1357 m²
In opdracht van:
Alliade
In samenwerking met:
INBO architecten

NIEUWBOUW 20 ZORGSTUDIO'S VOOR ALLIADE, URETERP

Na eerdere succesvol afgeronde projecten mochten wij ook dit jaar een vervolg geven aan de samenwerking met Alliade. Op de bestaande locatie Selmien East 40 in Ureterp bouwden wij twee nieuwe groepswoningen van elk tien studio's met een gezamenlijke huiskamer. Deze nieuwe studio's bieden een 24-uurs woonlocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblematiek. Er is bij het ontwerp rekening gehouden met de ligging. Alle studio’s zijn op de begane grond waardoor iedere cliënt via de gezamenlijke hal naar binnen kan én een eigen deur naar buiten heeft. Het gebouw heeft een kap gekregen gebaseerd op de vorm van een schuur. De woningen zijn afgewerkt met robuuste materialen. 

De huidige woonboerderijen worden niet gesloopt na de realisatie van de nieuwe studio’s. De woonboerderij aan de Weibuorren gaan wij, na de verhuizing van de bewoners, nog verbouwen. Deze ruimte wordt vervolgens toegevoegd aan de werkruimtes van dagbesteding 'De Kapschuur'. De woonboerderij op Selmien East 40 krijgt een nieuwe, nog te concretiseren functie. Tot een definitieve nieuwe functie is gevonden kan de boerderij worden gebruikt voor bijvoorbeeld de functie van ontmoetingsruimte.

Naar alle verwachting zal de verbouwing van 't Ulenêst begin van de zomer gereed zijn.

Eerste paal

Maandag 18 juli 2022

Op maandag 18 juli 2022 mochten twee toekomstige bewoners symbolisch de eerste palen heien. Het was een feestelijke ochtend met veel enthousiaste bezoekers. 

 

Het heien wordt in één dag afgerond. Voor de bouwvak wordt het grondwerk afgerond zodat er vanaf half augustus direct gestart kan worden met de fundering. Na de fundering komt de vloer erin en wordt het casco opgezet.