Nieuwbouw

12 energiezuinige woningen, Lemmer

januari 2018
juni 2018
In opdracht van:
Lyaemer Wonen
In samenwerking met:
Twa Architecten

In Lemmer hebben we 12 nieuwe, energiezuinige en gasloze woningen gebouwd. Dit hebben we gedaan in opdracht van Lyaemer Wonen, aan de noordzijde van de multifunctionele accommodatie (MFA) in de Lemstervaart. In combinatie met hoogwaardige isolatie en optimale kierdichting, wekken de woningen evenveel óf zelfs meer energie op dan dat ze verbruiken.

DROOGSTAPELBOUW

De woningen zijn in zeer hoog tempo gerealiseerd met behulp van onze droogstapelbouwmethode. Vanaf de begane grond wordt er één woning per dag casco (wind- en waterdicht) gebouwd. De opbouw van de woningen gebeurt door gebruik te maken van volledig geprefabriceerde componenten. Zoals bijvoorbeeld totaalvloeren, die direct vloerdekking gereed zijn en waar de installatieonderdelen volledig in zijn geïntegreerd. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van isolatiegevels. Deze gevels zijn door middel van robotisering in ons eigen fabriek gemaakt.  

KWALITEITSBORGING

We leveren gegarandeerd kwaliteit. Naast dat we gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige prefab onderdelen, controleert de kwaliteitsmanager periodiek de kwaliteit. Tijdens de uitvoering wordt een kwaliteitsdossier aangemaakt, dit is op elk moment vrij toegankelijk voor onze opdrachtgever. Bij oplevering wordt het kwaliteitsdossier dan ook overgedragen aan de opdrachtgever. Door dit proces tonen we aan dat het opgeleverde woonproduct voldoet aan de overeengekomen uitgangspunten.