Sloop- en nieuwbouw

10 woningen Koninginnelaan en Regentesselaan, Appingedam

maart 2023
maart 2024
Appingedam

Sloop- en nieuwbouw 10 particuliere woningen Koninginnelaan en Regentesselaan Appingedam

In opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma een plan ontwikkeld voor de sloop en nieuwbouw van 10 aardbevingsbestendige twee-onder-een-kap woningen in Appingedam. Samen met de woningeigenaren is het ontwerp van de nieuwe woningen gemaakt.

Tijdelijke verhuizing

De woningeigenaren verhuizen naar een tijdelijke woning in de buurt. Vanaf dat moment worden de huidige woningen gesloopt en vervangen door duurzame en aardbevingsbestendige nieuwe woningen. Wanneer de nieuwe woningen klaar zijn, verhuizen de bewoners terug naar hun nieuwe woning.

Aandacht voor woonwensen

Tijdens het gehele proces staan de woningeigenaren centraal en is er veel aandacht voor de woonwensen om een nieuw aardbevingsbestendig thuis te realiseren. In oktober 2022 hebben we daarom een ateliersessie georganiseerd, met de architect, voor de bewoners. 

EERSTE OPLEVERINGEN AAN DE KONINGINNELAAN

29 maart 2024

Vandaag zijn de eerste woningen aan de Koninginnelaan opgeleverd. Een groot deel van de eigenaren van deze woningen heeft er voor gekozen om de woning instapklaar uit te laten voeren. Zij hoeven de woning alleen nog maar te voorzien van vloer- en raambekleding. Een mooie dag zo met het voorjaarszonnetje er bij!

FEESTELIJKE START NIEUWBOUWWONINGEN TJAMSWEER APPINGEDAM

16 mei 2023

Vandaag startte de bouw van nieuwe aardbevingsbestendige woningen in de wijk Tjamsweer officieel. Met een druk op de knop en een vrolijke toeter geven Annalies Usmany-Dallinga (wethouder gemeente Eemsdelta), Jaap Groenhagen (directeur NCG Eemsdelta), Ralf Holthuis (directeur Hesco Bouw), Gerard Jongsma (projectleider BGDD) het startsein voor de bouw van de nieuwe woningen aan de Stadhouderslaan, Koninginnelaan en Regentesselaan in Appingedam.