Nieuwbouw

10 levensloop bestendige woningen, Uithuizen

april 2022
november 2022

Nieuwbouw 10 levensloopbestendige woningen, Uithuizen

In opdracht van Stichting Uithuizer Woningbouw realiseren wij nog dit jaar tien levensloopbestendige en aardbevingsbestendige woningen. De woningen worden gebouwd aan de Maarweg. Het bestaande pand wordt daarvoor gesloopt. De opdracht bestaat uit de bouw van tien moderne sociale huurwoningen met drie slaapkamers. Omdat de woningen op de begane grond ruimte bieden voor een slaapkamer, badkamer en toilet zijn deze woningen levensloopbestendig. Ze zijn geschikt voor zowel ouderen als een- tot tweepersoonshuishoudens en gezinnen. 

 

Het ontwerp van de woningen is in handen van architect Van Manen en Zwart. Naar verwachting starten we in het voorjaar van 2022 met de bouw. De nieuwe woningen worden dan eind 2022 opgeleverd.

Veranderende woonbehoeften

SUW staat in Uithuizen voor een grote opgave. Een groot aantal woningen moet worden gesloopt en nieuwgebouwd of versterkt. Het realiseren van deze extra woningen is daarom erg welkom. "Door deze nieuwe woningen te bouwen voordat bestaande woningen gesloopt worden, krijgen veel huurders de mogelijkheid om direct naar een comfortabele, toekomstbestendige woning te verhuizen. De periode van onzekerheid wordt daardoor verkort en dat is erg prettig." Aldus Harry Oosting van SUW.

 

De aardbevingsbestendige woningen worden voorzien van vloerverwarming in combinatie met lucht-water-warmtepompen waarbij de buitenunit is opgenomen in het dak. Door deze toepassing is de installatie goed bereikbaar voor service en onderhoud. Voor de ventilatie van de woningen wordt warmteterugwinning toegepast.

Start van de bouw

14 april 2022

Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee en Friese oranjekoek keken belangstellenden toe hoe het bouwbord met daarop het ontwerp van de woningen werd onthuld door Wethouder Kristel Rutgers van gemeente Het Hogeland, Harry Oosting van Stichting Uithuizer Wonen en Chris Olthuis van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Een symbolische start van de nieuwbouw waarnaar lang is uitgekeken. Harry Oosting licht toe: “Door deze nieuwe woningen te bouwen voordat bestaande woningen gesloopt worden, krijgen veel huurders de mogelijkheid om direct naar een comfortabele, toekomstbestendige woning te verhuizen. De periode van onzekerheid wordt daardoor verkort en dat is erg prettig.”

Contractondertekening bouwteamovereenkomst

4 november 2021

Op donderdag 4 november ondertekenden directeur-bestuurders Harry Oosting (links) van de woningstichting en Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma de bouwteamovereenkomst voor de nieuwbouwplannen.