Nieuwbouw

Nieuwbouw woontoren Selwerd, Groningen

januari 2018
november 2019
In opdracht van:
Woningstichting Patrimonium
In samenwerking met:
Oving architecten, Groningen

Een nieuwe woontoren met een hoogte van wel vijftig meter in de Groninger wijk Selwerd! In opdracht van woonstichting Patrimonium bouwen we dit aardbevingsbestendige én gasloze gebouw. De toren wordt namelijk verwarmd door middel van aardwarmte

DE BEUKENHORST

De toren, genaamd De Beukenhorst, telt 15 verdiepingen met daarin 60 appartementen. Op elke verdieping realiseren we vier appartementen. De appartementen beschikken over een eigen fietsenberging in de kelder van de woontoren. Na de bouw van De Beukenhorst start gemeente Groningen met het aanleggen van het omliggende park.

BEWONERS

In de moderne woontoren bouwen we ruime appartementen voor bewoners met en zonder zorgvraag. Van de 60 appartementen, worden 40 sociale huurwoningen verhuurd door stichting Patrimonium. De overige 20 appartementen worden door zorginstelling ZINN toegewezen aan mensen met een zorgindicatie.

 

In 2016 is het huidige hoofdgebouw gesloopt. In januari 2018 zijn we begonnen met het bouwen van de nieuwe woontoren. De bouw vindt in twee fasen plaats en de verwachte oplevering is in november 2019.