Winnaarsdiner Koning Willem I Prijs

Gepubliceerd op 12 september 2019

Winnaarsdiner Koning Willem I Prijs

Traditiegetrouw wordt de opening van de inschrijvingsronde voor de Koning Willem I Prijs afgetrapt met een winnaarsdiner. Deze wordt georganiseerd door de oud-winnaars (waaronder Bouwgroep Dijkstra Draisma) van 2018 en dit jaar vindt dit diner plaats op 18 september in Leusden bij AFAS Software.

Winnaarsdiner en lezing Koning Willem I Prijs
Vaste genodigden zijn de diverse oud-winnaars, erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima en voorzitter prof. dr. K.H.W. Knot. De winnaars van de laatste editie bieden dit diner in samenwerking met de stichting aan. Zo is AFAS Software gastheer van de avond en leveren wij een bijdrage aan de organisatie. In samenwerking met Jim Stolze is er een inspirerend inhoudelijk programma opgetuigd waarin verschillende ondernemers hun verhalen en lessen delen. Eén van hen is Coen van Oostrom, oprichter en CEO van Edge Technologies (voorheen OVG Real Estate), en onder meer verantwoordelijk voor de bouw van ‘The Edge’ in Amsterdam: één van de meest duurzame gebouwen ter wereld. Van Oostrom laat tijdens het winnaarsdiner zijn licht schijnen op duurzaamheid en impact in de bouwsector. Dr. ir. Henk Kivits, de founding father van FoodforCare én oud-winnaar van de Koning Willem I Prijs, blikt daarnaast terug op een leven lang ondernemen in verschillende branches en het realiseren van maatschappelijke impact.

Voorbeelden voor de sector
Tijdens de afgelopen editie (2018) vielen AFAS Software, Bouwgroep Dijkstra Draisma en Eosta in de prijzen. In de categorie ‘grootbedrijf’ werd AFAS Software niet alleen beloond voor de groei die het bedrijf sinds de oprichting in 1996 heeft doorgemaakt, maar ook voor zaken als het vooruitstrevende HR-beleid en de maatschappelijke betrokkenheid die de onderneming kenmerkt. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft zich in het 115-jarige bestaan ontwikkeld tot één van de modernste bouwondernemingen van Nederland en ging daarom met de Koning Willem I Prijs in de categorie ‘mkb’ aan de haal. Onder meer op het gebied van duurzaamheid en circulariteit weet het bedrijf grote stappen te zetten, met deze terechte erkenning als gevolg. Voedseldistributeur Eosta veroverde ten slotte de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Als Europa’s grootste importeur én distributeur van biologische versproducten is het bedrijf met recht een voorloper in de voedselsector.

Het zijn dit soort voorlopers op wie de stichting de aandacht wil vestigen: innovatief, de blik op de toekomst gericht en een voorbeeld voor hun respectievelijke sectoren. Vaste partners hierbij zijn onder meer het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit jaar voegt de stichting Jim Stolze, grondlegger van TEDxAmsterdam, hieraan toe.

Bezoek Hare Majesteit Koningin Máxima aan Bouwgroep Dijkstra Draisma
Heb je het nieuwsbericht over het bezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima aan Bouwgroep Dijkstra Draisma gemist? Je kunt hem via deze link vinden.