Wethouder Hilde Tjeerdema slaat eerste paal gasloos Integraal Kindcentrum De Sprong in Leeuwarden

Gepubliceerd op 11 januari 2019

Wethouder Hilde Tjeerdema slaat eerste paal gasloos Integraal Kindcentrum De Sprong in Leeuwarden

Integraal Kindcentrum De Sprong in de Leeuwarder wijk De Zuidlanden maakt dankzij deze nieuwbouw een mooie ontwikkeling door. Met behulp van het nieuwe onderkomen combineren zij straks onderwijs én opvang in één gebouw. Wethouder Hilde Tjeerdema had de eer om de eerste paal te slaan. Bisschop Möller Stichting (BMS) gunde Bouwgroep Dijkstra Draisma de opdracht voor de bouw van een nieuw, gasloos Integraal Kindcentrum (IKC) in Leeuwarden. IKC De Sprong biedt straks vanuit één duurzame locatie ruimte vooronderwijs aan kinderen tot 12 jaar en opvang verzorgd door Sinne kinderopvang.

De Sprong

BIJZONDERE WOORDEN

Een grote groep enthousiaste kinderen, ouders en leerkrachten luisterden aandachtig naar toespraken van de wethouder, BMS en de Sinne. De kinderen van de school schreven een aantal stukjes, waarvan twee dappere meiden er een voorlazen en elkaar aanvulden: "Ik vind het fijn om op school te zijn, want daar kan ik leren en is het gezellig met elkaar. Mijn klas werkt aan geloof, hoop en liefde. Geloof: vertrouw op jezelf en ga ervoor. Hoop: wees positief en ga ervoor. Liefde: geef liefde en ontvang het terug," en met mooie woorden sloten ze het stukje af: ''Wees trots op elkaar!" Alle stukjes gingen in een koker welke komt te liggen in de kruipruimte. Bij mogelijke sloop van de school in de toekomst is er een bijzonder aandenken - van de kinderen - aan de start.

TEGELS VAN KONINKLIJKE TICHELAAR UIT MAKKUM

Als extra aandenken aan dit bijzondere moment en het slaan van de eerste paal, overhandigde directielid Dirk Jan de Rouwe tegels van Koninklijke Tichelaar uit Makkum.

De Sprong

GEÏNSPIREERD OP FRIESE STATE

Kinderen krijgen dankzij het nieuwe gebouw een fijne plek om samen te leren, te spelen en zich te ontwikkelen, binnen én buiten. Kristinsson zorgde voor het ontwerp, dat gekenmerkt wordt  door veel natuurlijke lichtinval en geïnspireerd is op een Friese state. Bovendien is het sterk verbonden met het Friese landschap. In het gebouw realiseren we onder andere ateliers en ontwikkelpleinen.

RUIM ÉN GASLOOS

Met een omvang van 2.100m2 BVO is er voldoende ruimte voor onderwijs en opvang. De toepassing van een warmtepomp maakt het gebouw extra bijzonder. Het wordt hierdoor niet alleen duurzamer, maar draagt ook sterk bij aan het gasloos maken van het gebouw.

De Sprong