Voor Centrada bouwt Dijkstra Draisma 33 woningen aan de Kustrif-Zandbank in Lelystad

Gepubliceerd op 04 november 2020

Voor Centrada bouwt Dijkstra Draisma 33 woningen aan de Kustrif-Zandbank in Lelystad

In opdracht van woningcorporatie Centrada zijn wij gestart met de bouw van 33 woningen in Lelystad. De sociale huurwoningen komen op de locatie van de voormalige basisschool de Zandbank aan de Kustrif-Zandbank in de Atolwijk. Eind oktober gingen de eerste palen de grond in. Bouwgroep Dijkstra Draisma verwacht de woningen medio mei 2021 op te kunnen leveren.

In de wijk komt er één blok met 10 woningen, één blok met 11 woningen en drie blokken van 4 woningen. In de eerste twee weken van de bouw doet een heistelling zijn werk. Er worden 220 palen geheid waarna zij de fundering van prefab beton plaatsen. Dan zijn de installaties onder de vloer aan de beurt en rond week 47/48 gaan de woningen de hoogte in. Met kalkzandsteen worden de muren gemetseld en komen de ruwe vormen in zicht. De planning is om voor de kerst de eerste verdiepingsvloer te plaatsen.

Diversiteit in woningen

Het wooncomplex bestaat uit 21 grote eengezinswoningen en 12 zogenaamde ‘vierling’woningen of patiowoningen. Deze 12 woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor senioren, mensen die rolstoelafhankelijk zijn en gezinnen met een mindervalide gezinslid. Op de bovenverdieping zijn nog twee slaapkamers. Alle woningen worden twee-laags, waardoor het geheel mooi opgaat in haar omgeving. Beukenhagen zullen dienen als erfafscheidingen.

Deze ontwikkeling versterkt de wijk

Manager Vastgoed Ronald Gouwerok van Centrada licht de nieuwbouwplannen van Centrada toe: “we zijn blij dat we op deze locatie 33 eengezinswoningen bij kunnen bouwen”. “Door de diversiteit in de woningen zal dit de wijk versterken. Zo zijn bijvoorbeeld een aantal woningen zeer geschikt voor senioren of mensen die rolstoelafhankelijk zijn. En weer andere woningen krijgen een luxere afwerking en zijn daarmee bedoeld voor mensen die iets meer te besteden hebben”, aldus Ronald.

Openbare ruimte is ruim van opzet met veel groen

Centrada en de gemeente hebben de handen inéén geslagen en besloten om ook de openbare ruimte van dit gebied opnieuw in te richten. Het ontwerp hiervoor is vorig jaar gepresenteerd en besproken op een bijeenkomst voor de omwonenden. De gemeente gaat gelijktijdig of zo snel mogelijk na de oplevering van de woningen starten met de herinrichting van de openbare ruimte.