Viering van hoogste punt vernieuwbouw Ichthus College Kampen

Gepubliceerd op 07 juli 2023

Viering van hoogste punt vernieuwbouw Ichthus College Kampen

Op een stralende dag bereikte de bouw van het Ichthus College Kampen aan de Jan Ligthartstraat een mijlpaal: het hoogste punt van de bouw is succesvol bereikt. Om dit speciale moment te vieren, onthulden wethouders Bernard van den Belt en Bas Wonink, samen met een enthousiaste leerling van de school, een feestelijke vlag op een hoogte van maar liefst 13,3 meter. De ceremonie werd bijgewoond door 70 andere betrokkenen, waaronder het team van Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Onthulling vlag hoogste punt

Voor leerling Anne Zandbergen was dit een bijzondere gelegenheid, omdat zij samen met de wethouders van de gemeente Kampen de feestelijke vlag mocht onthullen. Dit officiële moment markeerde de viering van het hoogste punt. Anne mocht dit samen met de wethouders doen, omdat zij de winnaar was van een door de school uitgezette prijsvraag. Met slechts een verschil van een halve meter wist zij bijna te raden hoe hoog het hoogste punt zou zijn. Bestuurslid Tjeerd Biesterbosch van de Landstede Groep bedankte voorafgaand aan dit moment de bouwvakkers en partners die hebben bijgedragen aan dit project, en sprak zijn waardering uit voor hun inzet. Ook directielid Dirk Jan de Rouwe van Bouwgroep Dijkstra Draisma sprak vol lof over de voortgang van de bouw en lichtte unieke aspecten toe over de nieuwbouw.

Duurzaamheid bouw Ichthus College

Bij de bouw van het nieuwe Ichthus College staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebouw wordt voorzien van 167 zonnepanelen. Daarnaast is het hergebruik van het casco van het oude gebouw een belangrijke duurzame maatregel, waardoor maar liefst 800 vrachtwagenritten en daarmee stikstof worden bespaard. Het gesloopte beton is opnieuw gebruikt als puinbaan voor de bouwplaats en als parkeerplaats voor de bouwmedewerkers. Elk aspect van het project wordt zorgvuldig beoordeeld op hergebruiksmogelijkheden. Het toekomstige gebouw zal voldoen aan de normen van Bijna Energie Neutraal (BENG) en wordt ontworpen met het oog op een volledig energieneutrale toekomst.

Planning

Naar verwachting zal het nieuwe gebouw gereed zijn in het tweede kwartaal van 2024, waarna het na de meivakantie van dat jaar in gebruik kan worden genomen. Het Ichthus College Kampen zet zich in om een moderne en duurzame leeromgeving te creëren voor studenten. Met de mijlpaal van het hoogste punt is een belangrijke stap gezet in de realisatie van dit visionaire project. De school kijkt uit naar de afronding van de vernieuwbouw en de opening van het nieuwe gebouw in 2024, waarbij het haar missie zal voortzetten om studenten te inspireren en te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.