Viering hoog(s)tepunt sporthal De Koel

Gepubliceerd op 03 juni 2024

Viering hoog(s)tepunt sporthal De Koel

Vandaag was het zover. Sporthal De Koel heeft het hoogste punt bereikt. Wethouder Ankie van Tongeren en directielid Dirk-Jan de Rouwe van Bouwgroep Dijkstra Draisma markeerden samen met de bouwers dit moment op passende wijze. 

 

Ruim een jaar geleden ondertekenden beide partijen de overeenkomst om de uitdaging van een nieuwe sporthal aan te gaan. Dat het hoogste punt bereikt wordt is dan ook een markering in het proces. Het is een lang en intensief traject om ervoor te zorgen dat inwoners de komende jaren weer volop genieten van sport en spel.

Toegankelijkheid voor iedereen

De realisatie van de nieuwe sporthal is een samenwerking tussen de gemeente en Bouwgroep Dijkstra Draisma. Een klankbordgroep bestaande uit gebruikers en een vertegenwoordiger namens dorpsbelangen heeft meegedacht over het ontwerp. De klankbordgroep heeft gezamenlijk prioriteiten gesteld en afwegingen gemaakt. We doen er alles aan om de sporthal voor iedereen toegankelijk te maken.

De nieuwe sporthal voldoet aan de eisen van het NOC*NSF. Door flexibele scheidingswanden is de hal op te delen in drie delen. Daarnaast is er een aparte multifunctionele (sport)ruimte. Bijvoorbeeld te gebruiken voor yoga en judo. Verder bestaat de sporthal uit een horeca gedeelte met keuken en kantine, en zes kleedkamers. De entree ligt op de eerste verdieping. Alle gebruikers en toeschouwers komen hierdoor langs of door de kantine. Voor mensen met een beperking is er op de begane grond een ingang, en op die manier is de sporthal voor iedereen toegankelijk.