Veel bezoekers voor Beursgebouw in Leeuwarden tijdens Dag van de Bouw

Gepubliceerd op 02 juni 2018

Veel bezoekers voor Beursgebouw in Leeuwarden tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 2 juni konden belangstellenden eenmalig een kijkje nemen binnen de muren van het Beursgebouw in Leeuwarden, dat momenteel grondig wordt gerestaureerd voor RUG / Campus Fryslân door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Maar liefst 1712 bezoekers bezochten het monumentale pand in het hartje van Leeuwarden dat onder andere flink wordt verduurzaamd.

MODERNE BOUWTECHNIEKEN EN AMBACHT

Voor jong en oud stonden in het Beursgebouw leuke activiteiten klaar. Hoe worden 360 graden foto’s toegepast in de bouw? En hoe goed kun je ontwerptekeningen maken met behulp van 3D-modellen? Of drones inzetten voor inspecties? Bezoekers konden alle hulpmiddelen bekijken en zelf ervaren. En de kleinste bezoekers konden hun lol niet op met de springkussens en de tekenwedstrijd. Kortom een geslaagde Dag van de Bouw 2018. De Dag van de Bouw wordt georganiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma samen met de projectpartners, die allemaal hun eigen stand hebben in het Beursgebouw. Naast opdrachtgever Rijksuniversiteit Groningen en J.O.N.G. architecten, zijn dat Euro Funderingen, Visser Konstruktiebedrijf, stucadoorsbedrijf De Alde Stjelp en installateur ITBB.

HET PROJECT

Het rijksmonument is in 1880 als Beursgebouw ontworpen door de beroemde stadsarchitect Thomas Romein. De afgelopen decennia werd het gebruikt als centrale bibliotheek. Nu wordt het omgebouwd tot faculteitsgebouw voor RUG / Campus Fryslân, dat straks ruimte biedt aan zo’n 1.000 studenten en medewerkers. Naast het creëren van goede onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten, is er volop aandacht voor verduurzaming van het pand. Dankzij verbeterde isolatie en zonnepanelen maken we het gebouw gasloos. Zo krijgt Leeuwarden het eerste monumentale, all electric onderwijsgebouw van Nederland. Uiteraard blijft het historische karakter behouden. Meer weten? Kijk op www.rug.nl/CF.