Toekomstige bewoners vieren eerste paal wooneiland Houkepoort in Sneek

Gepubliceerd op 07 november 2017

Toekomstige bewoners vieren eerste paal wooneiland Houkepoort in Sneek

De toekomstige bewoners, bouwers, architecten en ambtenaren kwamen vandaag bijeen bij Houkepoort in Sneek. Zij vierden vandaag dat de bouw van deelgebied II van start is gegaan. Alle betrokkenen maakten vandaag een rondje over de bouw, de toekomstige bewoners gingen per gezin op de foto en gezamenlijk genoten zij van een hapje en een drankje.

START VERKOOP TWEEDE SERIE WONINGEN

De verkoop van de eerste serie woningen van deelgebied II verliep voorspoedig. De bouwers Friso Bouwgroep en Bouwgroep Dijkstra Draisma verwachten dat de woningen van de tweede serie ook snel worden verkocht. “Gezien het animo voor de eerste 33 verkochten woningen, denken we dat er ook veel belangstelling is voor de 35 halfvrijstaande en rijwoningen die aanstaande zaterdag in de verkoop gaan”, aldus Dirk Jan de Rouwe van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Naast de verkoop van de woningen door Bouwgroep Dijkstra Draisma en Friso Bouwgroep verkoopt Gemeente Súdwest-Fryslân ook vrije kavels, die zijn inmiddels ook bijna allemaal verkocht.

 

Houkepoort is een unieke woonlocatie waarbij mensen kunnen wonen met een aanlegplek die verbonden is aan het Sneekermeer. Samen met Friso Bouwgroep ontwikkelt Bouwgroep Dijkstra Draisma hier 80 grondgebonden woningen en 14 appartementen.

Mensen die zich in willen schrijven of meer willen weten over de verkoop van de tweede serie kunnen zich vanaf zaterdag 11.00 uur melden bij Makelaardij Hoekstra in Sneek of Makelaardij Friesland in Sneek. Zij kunnen ook terecht op de website www.houkepoort-sneek.nl