Succesvolle Social Return door samenwerking Werk- leerbedrijf NEF en Bouwgroep Dijkstra Draisma

Gepubliceerd op 17 juli 2017

Succesvolle Social Return door samenwerking Werk- leerbedrijf NEF en Bouwgroep Dijkstra Draisma

In het Tolhuispark in Dokkum wordt druk gebouwd aan 'Sportcentrum Tolhuispark'. Het huidige zwembad wordt voor een deel verbouwd en daarnaast komt er een compleet nieuwe sporthal.
 
Een flinke klus die door de gemeente Dongeradeel gegund is aan Bouwgroep Dijkstra Draisma. Belangrijke voorwaarde, die de gemeente hierbij heeft gesteld, is dat er wordt voldaan aan Social Return. Dit houdt in dat Dijkstra Draisma door middel van dit project, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk biedt.

 

Hiervoor heeft men contact gezocht met Werk- leerbedrijf NEF, de lokale organisatie die mensen vanuit de Participatiewet richting werk bemiddeld en begeleid. Hierbij wordt onder de vlag 'Fryslân Werkt!', tevens regionaal samen gewerkt met UWV en omliggende gemeenten.

 

Na een werving en selectie, die vooraf is gedaan door Werk- leerbedrijf NEF, zijn op dit project twee mensen aangenomen. De ene persoon kon (via samenwerking NEF en UWV) vanuit zijn WW uitkering na enkele jaren eindelijk weer aan de slag. De andere persoon is gedetacheerd in de schoonmaak van de bouwunits, die door het bouwpersoneel worden gebruikt.

 

Naast dit project werken deze beide partijen meer samen als het gaat om het bemiddelen van mensen met een rugzakje. De krapte op de arbeidsmarkt als het gaat om bouw- en technisch personeel, maakt tevens dat mensen, die in de afgelopen jaren minder snel aan bod kwamen, nu toch een kans krijgen om zich te laten zien en op die manier aan een baan te komen.