Subsidie voor Bouwcampus Noord-Nederland

Gepubliceerd op 15 maart 2019

Subsidie voor Bouwcampus Noord-Nederland

Op 11 maart overhandigde wethouder Jelle Boerema de EFRO-subsidiebeschikking aan Tom de Boer, voorzitter van de Bouwcampus. De Bouwcampus Noord-Nederland, die in Dokkum wordt gevestigd, is een initiatief van het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân (KEI-NOF) en Bouwgroep Dijkstra Draisma.

PROEFTUIN VOOR INDUSTRIEEL BOUWEN

Op industrieterrein de Hogedijken in Dokkum komt een proeftuin van 600 m2 voor industrieel bouwen. Onder meer bouwbedrijven en installateurs ontmoeten elkaar hier om samen te werken aan innovaties voor industrialisatie van de bouw.

ENERGIETRANSITIE ALS AANLEIDING

Innovator bij Bouwgroep Dijkstra Draisma Folkert Linnemans: “Alleen al in Friesland moeten 290.000 woningen van het gas af. Deze opgave moeten we in de sector gezamenlijk gaan oppakken. Industrieel Bouwen is daarin een grote kans. De aangeleerde kennis wil BGDD samen met het Kennis- en Innovatiehuis graag uitrollen over in eerste instantie de regio Noord-Nederland en daarna over Nederland en verder. Het gaat dan om productontwikkeling én kennisdeling”.

OVER HET EFRO-PROGRAMMA

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) wordt besteedt aan twee doelen: innovatie en koolstofarme economie. Daarbij gaat het vooral om duurzame energie en efficiënter gebruik van energie.

 

Meer weten over de Bouwcampus Noord Nederland? Kijk dan op https://bit.ly/2HsgYVe