Stemmen op de Blokhuispoort en Circulair Friesland; finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards!

Gepubliceerd op 26 oktober 2017

Stemmen op de Blokhuispoort en Circulair Friesland; finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards!

De Blokhuispoort, voormalige gevangenis in Leeuwarden en Circulair Friesland behoren tot de finalisten van de Circular Economy Awards! Dit is een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van de circulaire economie. Er worden twee Awards uitgereikt, één voor de categorie beste circulaire werklocatie van Nederland en één voor de categorie beste circulaire gemeente/regio van Nederland.

RESTAUREREN IS OOK EEN VORM VAN CIRCULARITEIT

Sinds april 2016 werken we aan de restauratie van de Blokhuispoort. Veel creatieve huurders (o.a. Alibi Hostel en restaurant Proefverlof) hebben hier inmiddels een plek gevonden en blazen hier nieuw leven in. ’Wat doet circulair bouwen als je niet koestert wat je hebt? De oude gevangenis van Leeuwarden krijgt op een unieke manier een tweede leven,’ zo motiveren medewerkers van de Blokhuispoort hun nominatie. De andere kanshebbers voor de beste circulaire werklocatie van Nederland zijn Park 20l20 en Plug-In-City.

EEN TASTBARE DUURZAME ECONOMIE

Circulair Friesland behoort tot één van de drie finalisten voor de beste circulaire gemeente/regio van Nederland. Zij geven aan dat zij een voorbeeld zijn van het feit dat de circulaire economie geen concept is, maar een tastbare, duurzame economie waarmee bedrijven geld kunnen verdienen en banen creëren. Naast Circulair Friesland zijn ook de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Venlo genomineerd.

DE TOEKOMST

Circulariteit hebben we ook ingebed in onze toekomstplannen. Zo hebben we laatst een nieuwe woning gepresenteerd die voor een groot gedeelte circulair. Deze woning produceren we zelf met behulp van robots in onze nieuwe Nul op de meter fabriek DD Productie. Ook zijn we lid van Circulair Friesland.

STEMMEN MAAR!

Op 2 november worden de Circular Economy Awards uitgereikt. Dit zal plaatsvinden tijdens het BT Event op Lelystad Airport. Stem uitbrengen? Dat kan via de volgende link: http://bit.ly/2i5tKdZ

Stemmen kan tot 1 november.