Stem op Biense Dijkstra als bouwpersoon van het jaar!

Gepubliceerd op 12 december 2019

Stem op Biense Dijkstra als bouwpersoon van het jaar!

Cobouw maakt vandaag de shortlist bekend voor de tien meest visionaire personen in de bouw 2019. Onze directeur Biense Dijkstra is genomineerd en iedereen kan vanaf nu tot en met dinsdag 17 december zijn of haar stem uitbrengen. Stemmen doe je via deze link. De stemmen tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de overige 50 procent wordt door de redactie van Cobouw bepaald.

Cobouw

Cobouw is een online en offline platform met trends, innovaties, technologie- en marktonwikkelingen in de bouw. Maandelijks publiceert Cobouw een blog geschreven door Biense Dijkstra. Deze blogs gaan over zijn visie op verduurzamen van de gebouwde omgeving; wat gaat hierin goed én wat gaat volgens Biense soms vreselijk mis. Wie zijn blogs heeft gelezen in de afgelopen jaren weet dat Bouwgroep Dijkstra Draisma een prominente plek inneemt in de  energietransitie en weet ook dat Biense niet bang is om uit te spreken wat zijn visie hierop is.

Niet alleen denken, maar ook dóen

Dat Biense niet alleen bedenkt hoe het moet, maar dit ook doorvoert in de bouwgroep is op veel fronten merkbaar. Samen met de afdeling innovatie werkt hij continu aan het (door) ontwikkelen van nieuwe en betere manieren van bouwen. Er wordt gekeken naar elk onderdeel van het proces, hoe kan het efficiënter, duurzamer en betaalbaarder. Dit allemaal vanuit de kracht ‘vernieuwen geeft energie’. Een goed voorbeeld hiervan is het Dreamhûs in Delft. In samenwerking met WoonFriesland, YES!Delft, The Green Village en de Bewonersraad Friesland zijn er drie jaren zeventig woningen exact nagebouwd met verschillende energie labels. Onderzoekers, studenten, ondernemers en marktpartijen worden hier uitgedaagd om betaalbare, schaalbare en gebruikersvriendelijke verduurzaamoplossingen te bedenken en te testen.

Beloning voor het harde werk

Dat Biense met zijn bouwgroep goed bezig is, wordt door diverse partijen (h)erkend. Alleen al in 2019 waarin het bedrijf Best Managed Company werd (voor de 9e keer op rij!), de aanmoedigingsprijs kreeg van FSC Nederland, de FD Gazellenaward ontving, Biense die zelf 4e werd tijdens de ABN Amro Duurzame 50, én als kers op de taart: het bezoek van Koningin Máxima naar aanleiding van het winnen van de Koning Willem I prijs.