Startbijeenkomst (en nieuwe naam voor) vierde woontoren aan de Houtkolk

Gepubliceerd op 05 maart 2019

Startbijeenkomst (en nieuwe naam voor) vierde woontoren aan de Houtkolk

Vandaag vierden we de start van de vierde én laatste woontoren die we bouwen aan de Houtkolk in opdracht van Zwanenburg Projecten. Om dit bijzondere moment te vieren nodigden we de kopers van de 21 moderne appartementen en 2 riante penthouses uit voor een feestelijke startbijeenkomst. De komst van wethouder Esther Hanemaaijer gaf extra betekenis aan dit moment; zij maakte namelijk de (nieuwe) naam van de woontoren bekend.

KENNISMAKING

Langzaam maar zeker druppelden de toekomstige bewoners binnen in de tent, die speciaal was neergezet op het bouwterrein van de woontorens. De sfeer zat er al goed in. Met een hapje en drankje erbij kwamen de gesprekken al snel op gang. Dit was voor de nieuwe bewoners het ideale moment om elkaar wat beter te leren kennen.

GROND VOL GESCHIEDENIS

Nadat iedereen zijn plaats had gevonden, was het woord aan wethouder Esther Hanemaaijer: “In oorsprong had dit gebied een agrarisch en ambachtelijk karakter. Er was een scheepswerf, er stonden houtmolens, en er was een kalkbranderij. De familie Helder speelde een belangrijke rol in de 18e eeuw. Zij stond bekend om de rijke houthandel. De naam van gebouw B is dan ook Helder.” Gebouw C verwijst dan ook naar de houtzaagmolen die ooit in Dokkum stond: De Phenix.

DE WERF

Tot op heden werd de laatste woontoren DockVier genoemd. Toch besloot de gemeente dat deze naam niet passend genoeg was. “Ondanks dat het een hele passende naam is voor de laatste en misschien wel de mooiste van de vier torens, past het niet goed bij de rest. U kunt al raden in welke hoek u het wel moet zoeken”, meldt Hanemaaijer. Het rode doek werd van de schildersezel gehaald, waarop de nieuwe naam van de woontoren bekend werd gemaakt. De vierde en laatste woontoren krijgt de naam De Werf.

PROOST OP DE TOEKOMST

Na de onthulling gingen de toekomstige bewoners samen op de foto. Iedereen werd voorzien van een glaasje champagne en de hapjes gingen rond. Op deze manier werd een geslaagde middag afgesloten.

OVER DE WOONTORENS

Waar eerst een lange tijd bedrijven en werkplaatsen stonden, komt nu een groen woonpark met vier eigenzinnige torens. Naast De Werf bouwen wij hier ook De Phenix en 18 fraaie koopappartementen.

 

Alles nieuw, lage energielasten en een appartementencomplex met karakter. De Werf krijgt het allemaal! Vanaf het ruime balkon komt er een prachtig uitzicht. De Werf krijgt namelijk een locatie aan de Dokkumer Ee, met een groen park aan de voorzijde. Daarnaast is het centrum van Dokkum op loopafstand gelegen.