Start circulaire sloop portiekflats in Heechterp

Gepubliceerd op 05 september 2024

Start circulaire sloop portiekflats in Heechterp

Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor de circulaire sloop van 72 woningen in Heechterp. Samen met Elkien, Gemeente Leeuwarden, Van der Wal sloopwerken, KWS en de Leeuwarder Betoncentrale hebben we hiervoor een circulaire keten van betonverwerking opgezet.

 

Het beton wat tijdens de sloop vrijkomt wordt verwerkt tot betongranulaat en vervolgens wordt hier weer nieuw beton van gemaakt. Dit kunnen wij als Bouwgroep Dijkstra Draisma weer gebruiken bij de nieuwbouw in de wijk. Zo kunnen we met deze samenwerking de kringloop van beton binnen de gemeente Leeuwarden gesloten uitvoeren.

Heechterp Vernieuwt

Dit sloop- en nieuwbouwproject is onderdeel van het project 'Heechterp Vernieuwt'. In totaal worden 576 woningen van woningcoörporatie Elkien gesloopt en vervangen door nieuwe woningen. Eerder dit jaar leverden wij de Wilgenflat op, een onderdeel van dit project. Nu werken we samen aan de sloop- en nieuwbouw van twee appartementencomplexen en meerdere woningen. We verwachten eind dit jaar te beginnen met de bouw van de eerste woningen.