Start bouw energieneutrale sporthal Almere Haven

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Start bouw energieneutrale sporthal Almere Haven

Ter vervanging van de oude hal in De Werven bouwen we in Almere Haven een nieuwe, en zeer duurzame, sporthal. Wethouder Pol van Vastgoed gaf vandaag het startsein. Bewoners van Almere hebben invloed gehad op het ontwerp van de sporthal door te kiezen tussen drie verschillende ontwerpen. Materialen van de vorige hal zijn elders verwerkt en ontwerpelementen komen in de nieuwe sporthal terug. Dankzij de plaatsing van circa 600 zonnepanelen en toepassing van energiezuinige technieken wordt de hal energieneutraal.

 

Wethouder Pol: “De nieuwe hal wordt een mooie, duurzame en toegankelijke accommodatie, met sport- en buurtfuncties. Het is echt een impuls voor de hele wijk en vormt een mooie combinatie met het Stadswerfpark en de Playground. Het is een mooie eerste stap die we met de vernieuwing van Almere Haven willen gaan zetten.”

 

Voor de bouw van de sporthal waren drie verschillende voorstellen ingediend. Deze zijn op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder de prijs, het ontwerp, de inpassing en de duurzaamheid. Hieruit is het ontwerp van architectenbureau AGS Architecten gekozen. Wij zelf zijn verantwoordelijk voor de bouw.

MEER DAN EEN SPORTHAL

De nieuwe hal wordt meer dan een sporthal. Er wordt er een plek gecreëerd voor sporten én ontmoeten. Zo krijgt het een sporthal, een Playground en een stadspark. De hal wordt een transparant gebouw met een warme uitstraling. De hal voldoet aan alle eisen die aan een hedendaagse sporthal gesteld worden en zal plaats bieden aan vele sporten. De hal is multifunctioneel en kent ook buurtfuncties, deze zijn bereikbaar vanaf de Playground in De Werven. Door een verplaatsbare glaswand kan de horeca worden samengevoegd met de entreehal, die daardoor flexibel benut kan worden. De kleurstelling is ingetogen en afgestemd op de omgeving, met rode baksteen, houten gevelafwerking en op sommige plekken metaalbeplating. Het is de bedoeling dat de bouw in het laatste kwartaal van 2018 wordt afgerond. Speeltuin Speelhaven, de Playground en de rest van het Stadswerfpark blijven toegankelijk tijdens de bouw.