Start bouw 12 energieleverende sociale huurwoningen Lemmer

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Start bouw 12 energieleverende sociale huurwoningen Lemmer

12 maart, hebben Aart Rekers (directeur – bestuurder Lyaemer Wonen), Durk Durksz (FNP wethouder De Fryske Marren) en onze eigen Dirk Jan de Rouwe de eerste begane grond vloer gelegd van één van de 12 nieuwe woningen in de Lemstervaart, naast de MFA. Dit alles in het bijzijn van de toekomstige bewoners en bewoners uit de wijk.

 

Deze 12 woningen zijn zeer bijzonder omdat ze gasloos en energieleverend zijn. Ze worden in een heel kort tijdsbestek gebouwd. Hierdoor is ook de bouwoverlast voor de omgeving minimaal. De energieprestatie van deze woningen, en de bijbehorende lage energierekening, komt volledig ten goede van de nieuwe huurders.

 

“Deze woningen dragen zowel bij aan de verduurzamingsdoelstellingen van Lyaemer Wonen als aan de behoefte aan betaalbare woningen. Het verbaasd ons dan ook niets dat er grote belangstelling voor deze woningen is. Er hebben meer dan 60 mensen op gereageerd ”, aldus Aart Rekers. Inmiddels zijn alle woningen toegewezen en in mei worden ze opgeleverd.

 

De woningen worden met behulp van onze nieuwe droogstapelbouwmethode gebouwd. Bij deze nieuwe manier van bouwen worden alle onderdelen vooraf in de fabriek door robots geproduceerd. Tijdens het plaatsen van de woning wordt er geen water meer toegevoegd. Hierdoor zijn er geen droogstookkosten, schimmel en vocht. De woning is hierdoor direct bruikbaar. Vanaf de begane grondvloer wordt er één woning per dag casco (wind- en waterdicht) opgebouwd.

sociale huurwoningen Lemmer