Samen met toekomstige bewoners bouw van 97 huurwoningen in Appingedam gevierd

Gepubliceerd op 24 september 2019

Samen met toekomstige bewoners bouw van 97 huurwoningen in Appingedam gevierd

Vrijdag 20 september vierden wij samen met opdrachtgever Woongroep Marenland en de toekomstige bewoners de bouw van nieuwe huurwoningen in Appingedam. Dat gebeurde op de vier verschillende locaties, waarvan drie door Bouwgroep Dijkstra Draisma worden gebouwd. De woningen zijn veilig, comfortabel, duurzaam, toekomst- en aardbevingsbestendig. 

Met deze woningen heeft de Woongroep Marenland een eerste stap gezet in de grootschalige vernieuwing Opwierde-Zuid. Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, over de nieuwbouw: “We vinden het belangrijk dat onze huurders veilig wonen. Met deze projecten bieden we daar invulling aan en daar ben ik trots op.”

Gaskraan dicht

Symbolische handeling

Voor het feestje nodigden werden alle toekomstige bewoners van de nieuwe woningen uitgenodigd. Op iedere locatie voerden bewoners samen met uitvoerders een feestelijke handeling uit, ze mochten een muur metselen en draaiden symbolisch de gaskraan dicht.

Bouwen voor de sloop uit
De nieuwbouw van deze woningen is de eerste aanzet voor veel bouwwerkzaamheden in de wijk Opwierde-Zuid. Het bijzondere aan deze nieuwbouw is het zogenaamde ‘bouwen voor de sloop uit’. In de wijk Opwierde-Zuid worden 233 woningen gesloopt en 184 nieuwe woningen teruggebouwd. De 49 woningen die hier minder worden teruggebouwd, worden buiten de wijk gebouwd. Hierdoor hoeven bewoners uit de wijk maar één keer te verhuizen.

 


In opdracht van Woongroep Marenland bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma de woningen aan de Opwierderweg, Patrimoniumstraat en Focco Ukenalaan. Architectenbureau Van Manen & Zwart heeft de woningen ontworpen.

Metselen