Overeenkomst 31 zeer energiezuinige woningen in de Kempenaar ondertekend!

Gepubliceerd op 17 januari 2018

Overeenkomst 31 zeer energiezuinige woningen in de Kempenaar ondertekend!

In maart 2018 start Centrada met de bouw van 24 3-kamer appartementen en 7 gasloze eengezinswoningen in de Kempenaar. Onze directeur Biense Dijkstra en Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada ondertekenden vandaag de aannemingsovereenkomst.

 

De bouw van de 31 zeer energiezuinige woningen zorgt voor meer diversiteit in de wijk die nu voornamelijk uit eengezinswoningen bestaat. Door de realisatie van de woningen kunnen bewoners van de Kempenaar eventueel wooncarrière maken in hun eigen wijk.

 

Samen met de gemeente en de architect is er een aantrekkelijk plan ontwikkeld, waarbij veel aandacht is besteed aan de vormgeving en de inpassing in de bestaande structuur van de wijk. In de komende periode wordt het ontwerp verder uitgewerkt en verfijnd door de aannemer en de architect: Atelier 19 uit Zwolle.

ZEER ENERGIEZUINIG

Bijzonder aan de 7 te realiseren eengezinswoningen is verder dat deze zeer energiezuinig worden gebouwd. De woningen krijgen geen gasaansluiting. Toekomstige huurders krijgen hierdoor lage woonlasten. Centrada start in maart 2018 met de nieuwbouw. Naar verwachting worden de woningen eind 2018 opgeleverd.