Oplevering zestien nieuwbouwwoningen voor Accolade in Joure

Gepubliceerd op 01 maart 2021

Oplevering zestien nieuwbouwwoningen voor Accolade in Joure

In de afgelopen weken verrezen aan de Wietske Tademalaan in Joure zestien nieuwbouwwoningen. Hiervoor werden vijftien oude woningen gesloopt. De woningen zijn gebouwd in vier blokken van vier woningen met daarnaast een extra rij parkeerplaatsen.

Het startmoment werd begin december in hele kleine kring gevierd en nog voor de kerst stond het eerste blok met vier woningen al omhoog. Na de kerstvakantie werd hard doorgewerkt om de andere drie blokken te realiseren. Tijdens de oplevering waren de woningen helemaal af en is het grondwerk rondom afgerond.

Droogstapelsysteem

De woningen zijn gebouwd door middel van ons innovatieve droogstapelsysteem (DSS). De woningen zijn geprefabriceerd in de fabriek in Dokkum en kunnen met zo weinig mogelijk CO2 uitstoot in één keer vervoerd worden naar de bouwplaats. Daar worden ze ter plekke helemaal droog in elkaar gehesen. Per woning kost het maar 33 hijsbewegingen, daardoor staan de woningen in een recordtempo.

Hoe zien de nieuwe woningen eruit?

De woningen zijn gasloos en erg goed geïsoleerd. Op de begane grond is de woonkamer, keuken, inpandige berging en een toilet. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een badkamer met tweede toilet en een bergzolder. De huizen hebben een oppervlakte van ongeveer 65 m2. Buiten komt een losstaande houten berging.

 

Bij het ontwerp zijn TWA architecten betrokken. Het ontwerp, kleur en vorm past goed in de omgeving in Joure. De mansarde kap is onderaan steiler dan bovenaan, perfect om extra woonruimte te creëren.

Samenwerking

Het nieuwbouwplan is tot stand gekomen samen met verschillende partijen. Woonstichting Accolade heeft de bewoners veel betrokken in het proces. Zo zijn ze langs geweest op onze vestiging in Dokkum om de verschillende mogelijkheden en opties te bekijken. Op basis hiervan is het ontwerp naar de wens van de bewoners aangepast.

Oplevering

Helaas geen groot feest vanwege de coronapandemie, maar dat mag de pret niet drukken. We zijn erg tevreden met het opgeleverde resultaat en gelukkig is Woonstichting Accolade dit ook. Ondanks de vorst leverden wij op tijd op, we wensen Accolade en de toekomstige bewoners veel plezier met de nieuwe woningen.