Opleverfeest woon- en zorgcomplex De Kroon Alkmaar

Gepubliceerd op 28 februari 2019

Opleverfeest woon- en zorgcomplex De Kroon Alkmaar

Het toekomstbestendige appartementencomplex De Kroon is klaar en dat mag gevierd worden! Samen met opdrachtgever Van Alckmaer voor Wonen nodigden we bewoners uit voor een gezellig opleverfeest voor de 49 woon- en zorgappartementen uit Alkmaar.

 

De genodigden verzamelden zich in de entreehal van het nieuwe gebouw. Inge Zwaan, manager wonen van Van Alckmaer voor Wonen, benadrukte na een welkomst woord trots te zijn op de afronding van het project. “Laten we het vandaag feestelijk, en vooral ook samen afsluiten.” Ton van ’t Hoff, directeur van BBHD architecten, vertelde hierna meer over de architectuur van het bijzondere Design and Build project.

KLAAR VOOR DE DUURZAME TOEKOMST

Voor verwarming en warm water zijn de sociale huur woningen aangesloten op het warmtenet van HVC. Een gasaansluiting in deze woningen is daarom niet aanwezig. Het gebouw is daarnaast NOM Ready gemaakt, dit met de bedoeling om de appartementen in de toekomst nul-op-de-meter te maken.

GROEN GESCHENK

Om het gebouw nóg groener te maken gaven we samen met Van Alckmaer voor Wonen de bewoners cadeaus. Projectleider Jan Kamminga en Fons Köster, directeur-bestuurder van Van Alckmaer voor Wonen, knipten toepasselijk de bouwlinten door en onthulden het nieuwe bankje voor in de entreehal. Ook twee nieuwe palmbomen kregen een plek in de hal.

 

Na afloop kregen de bewoners een welkomstpakket mee met hierin een kaartje en Wilhelminapepermunt. Van zwerfafval lieten we daarnaast kroon sleutelhangers maken bij de Plastic Recycle Werkplaats in de wijk Kooimeer; een mooi duurzaam aandenken aan de afronding en opleverfeest van het project.