Nul-op-de-meter renovatiepilot Grootegast feestelijk afgerond

Gepubliceerd op 25 juni 2019

Nul-op-de-meter renovatiepilot Grootegast feestelijk afgerond

Aan de Hazelaarstraat in Grootegast hebben we dertien woningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter in een renovatiepilot voor woningcorporatie Wold & Waard. Genoeg reden voor een feestje! Vorige week hebben we dit prachtige project dan ook feestelijk afgerond met de bewoners en betrokkenen van Wold & Waard. Onder het genot van een bakje koffie en Friese oranjekoek van ons Koffiebuske blikten we terug op de afgelopen periode.

 

Leven in de bouwput

De bewoners waren betrokken bij het volledige proces, zowel voor als tijdens de renovatie. Dit zorgde natuurlijk wel voor de nodige overlast, want ook tijdens het boren en klussen van de werkmannen bleven de deelnemers in hun eigen huis wonen. Ondanks dat de renovatie een grote impact heeft gehad op de leefomstandigheden van de bewoners zijn ze toch ontzettend tevreden over de inzet van de bouwers.

Toeschouwers

Nul-op-de-meter

Dankzij de toepassing van een nieuw dak en onze isolatiegevels hebben we gezorgd voor extra goed geïsoleerde woningen. De zonnepanelen op het dak voorzien de woning van energie voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk gebruik. Met de renovatie wordt de kostenstijging voor de bewoners beperkt en draagt Wold & Waard bij aan betaalbare huisvesting in de sociale huursector.

 

Wonen met Energie

De werkzaamheden in Grootegast zijn onderdeel van een NOM-renovatieproef van 48 woningen in 4 dorpen. Samen met Fijn Wonen, Jorritsma Bouw en Breman Service-Nijhuis Bouw worden er in totaal 48 woningen gerenoveerd verdeeld over Leek, Grijpskerk, Marum en Grootegast. Elke aannemer is actief in een ander dorp. Met dit initiatief wil Wold & Waard ervaring opdoen met het renoveren van de bestaande woningvoorraad. Zo wil de woningcorporatie er voor zorgen dat haar woningbezit in 2050 energieneutraal is.

Buske