Nieuwbouw zes koop- en negentien huurwoningen op Vlieland

Gepubliceerd op 01 augustus 2019

Nieuwbouw zes koop- en negentien huurwoningen op Vlieland

De handtekening voor een mooie samenwerking is vandaag  gezet door Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma en burgemeester C. Schokker van gemeente Vlieland. Samen gaan we starten met de bouw en verkoop van zes koopwoningen en negentien huurwoningen. Deze worden gebouwd aan de Willem de Vlaminghweg aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, nabij de vuurtoren en het mooie uitzichtpunt over het eiland.

 

Droogstapelwoningen

De woningen worden gebouwd volgens het innovatieve Droogstapel systeem van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Dat houdt in dat de woning geïndustrialiseerd worden gefabriceerd en in één dag per woning worden geplaatst. De nieuwbouwwoningen op Vlieland worden energie neutraal gebouwd. Meer informatie over Droogstapelwoningen vind je hier.

 

Inschrijvingen

Door de gemeente zijn criteria vastgesteld  waaronder de “economische binding met het eiland”. De woningen zijn bijvoorbeeld bedoelt voor meerpersoonshuishoudens.
Er zijn in totaal maar liefst achttien geldige inschrijvingen geweest waarvan elf inschrijvers aan alle criteria voldeden. Op woensdag 28 augustus zijn door notaris Mr. W.M. Cupido-Smit de zes koopwoningen definitief toegewezen.
(update op 4-9-2019)