Nieuwbouw Wherepark Purmerend

Gepubliceerd op 30 september 2016

Nieuwbouw Wherepark Purmerend

De handtekeningen staan onder de contracten. Weer een stap in de goede richting voor de nieuwbouw in Wherepark. Dinsdag 27 september tekenden zowel Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward/Dokkum als KlaassenGroep uit Dinxperlo de contracten met woningcorporatie Intermaris.

EENGEZINSWONINGEN

KlaassenGroep is de aannemer die de eengezinswoningen (sociale huur) gaat realiseren. De bouw hiervan start halverwege 2017. In het totale plan komen 164 eengezinswoningen voor de sociale huur terug voor de 150 woningen die gesloopt worden.

APPARTEMENTENCOMPLEX

Het appartementencomplex, op de ‘Driehoek’, wordt gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. De bouw start halverwege volgend jaar, tegelijk met de eengezinswoningen. Het complex bestaat uit 38 levensloopbestendige sociale huurappartementen.

KENNISMAKEN

Intermaris organiseert aan het eind van dit jaar een informatiemarkt voor de bewoners van Wherepark. Tijdens deze markt presenteren Bouwgroep Dijkstra Draisma en KlaassenGroep hun plannen, kunnen de bewoners kennismaken met de bouwers en hen en de woningcorporatie vragen stellen over het project.

 

Foto: Ondertekening contracten, van links naar rechts Dirk-Jan Klaassen (KlaassenGroep), Michel Menting (Klaassengroep), Martin Hoiting (Intermaris) en Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma).