Nieuwbouw Slinge bereikt hoogste punt

Gepubliceerd op 06 juni 2024

Nieuwbouw Slinge bereikt hoogste punt

De nieuwbouw van zorglocatie De Slingeborgh van Interzorg is in volle gang. Vandaag is het hoogste punt bereikt. Een stap dichter bij de realisatie van de 176 appartementen voor cliënten. Interzorg heeft de ambitie een verbindende plek voor zorg en welzijn in de wijk Lariks te bieden. Cliënten wonen niet alleen in het nieuwe gebouw, maar zijn ook onderdeel van de wijk. Andersom zijn wijkbewoners ook welkom bij ons, en bieden we zorg bij mensen thuis. Bestuurder Peter van der Noord: “Door ons meer te verbinden aan de wijk en de samenwerking met andere partijen te zoeken, bevorderen we zelfregie en welzijn met en voor de bewoners van Lariks.”

Zorg en welzijn in de wijk

Omdat Interzorg een groot zorgaandeel heeft in de wijk Lariks, is er nauwe samenwerking met de gemeente Assen, Actium en Vaart Welzijn. Samen verhogen we de leefbaarheid in de wijk. Interzorg biedt met De Slingeborgh een centrale functie in de wijk. Hoe beter we elkaar kennen, hoe beter de zorg en ondersteuningsbehoefte ingevuld kan worden. Meer verbinding in de wijk leidt tot meer welzijn van de wijkbewoners en heeft een positief effect op de gezondheid van mensen.

Fotografie: Carla Gorter
Fotografie: Carla Gorter

Overdracht Toekomststoel Assen voor Assen

Gemeente Assen heeft de Toekomststoel van Assen overgedragen aan Interzorg. De stoel heeft vandaag een plek gekregen bij De Slingeborgh. De stoel staat symbool voor de toekomst, om andere keuzes te stimuleren voor een duurzame wereld van morgen. Iedere twee maanden wordt de stoel overgedragen aan een andere organisatie. De stoel is tot stand gekomen in samenwerking met Activiteitencentrum De Vermeer van WerkPro.    

Over het nieuwe zorgcomplex

Het plan is duurzaam ontwikkeld door projectontwikkelaar Renward uit Haarlem, die de huidige Slingeborgh kocht van Interzorg en het nieuwe zorgcomplex verkocht aan Achmea Real Estate. Achmea verhuurt het nieuwe pand aan Interzorg.  “Met het vermogen van onze institutionele klanten, voornamelijk Nederlandse pensioenfondsen, versterken we de zorg én de wijk’, zegt Daan Tettero, fondsmanager Zorgvastgoed van Achmea Real Estate.

 

De uitvoering van de bouw is in handen van Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum. “Het gebouw wordt voorzien van energie door middel van zonnepanelen en warmtepompen”, aldus Sjouke Sijtsma van Bouwgroep Dijkstra Draisma. “Dit maakt het zorgcomplex tot een duurzame en toekomstbestendige plek voor de regio.” Manager Elly van der Woude van Interzorg: “We zijn erg blij met de samenwerking met deze partijen, en merken dat we dezelfde idealen nastreven.”

 

Het nieuwe zorgcomplex bestaat straks uit twee vleugels met elk 88 appartementen. Het gebouw heeft vier verdiepingen, met op elke verdieping 22 appartementen en twee huiskamers. In het voorjaar van 2025 is de eerste vleugel klaar, die plek biedt aan de cliënten van de Slingeborgh. De tweede vleugel, die naar verwachting in het najaar van 2026 klaar is, is bestemd voor cliënten van Interzorg Anholt in Assen. 

Fotografie: Carla Gorter
Fotografie: Carla Gorter

Interzorg, dicht bij jezelf

Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Interzorg Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan midden in de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen. Net als cliënten en hun familie, kunnen ook wijkbewoners gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die op de locatie geboden worden, zoals het sfeervolle restaurant en de vele activiteiten.