Nieuwbouw gasloos Kindcentrum Kollum definitief gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma

Gepubliceerd op 11 oktober 2018

Nieuwbouw gasloos Kindcentrum Kollum definitief gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma

Op dinsdag 9 oktober is de gunning van de bouw van het nieuw te bouwen Kindcentrum in Kollum door de gemeente Kollumerland definitief gemaakt. Bouwgroep Dijkstra Draisma mag het gasloze Kindcentrum Kollum bouwen. Basisscholen CBS Koningin Juliana en OBS Professor Casimir vestigen zich samen met de peuterspeelzaal en BSO van TIKO in het gebouw.

De OBS Professor Casimir, CBS Koningin Juliana en TIKO willen graag ‘samen onder één dak’. Bouwgroep Dijkstra Draisma gaat hiervoor de samenwerking aan met opdrachtgever gemeente Kollumerland. Kristinsson Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. De technische installatie wordt uitgevoerd door Koninklijke Damstra Installatietechniek. Het betreft een Design and Build opdracht.

Met een ruime omvang van 2.000m2 BVO krijgt het Kindcentrum een mooie ligging aan de rand van het centrum van Kollum. Het gebouw komt op de locatie van de basisschool CBS Kon. Juliana. De huidige basisschool zal hiervoor worden gesloopt.

Beide scholen behouden hun eigen identiteit, maar maken efficiënter gebruik van de ruimten. Met de basisscholen CBS Kon. Juliana en OBS Prof. Casimirschool en de peuterspeelzaal en BSO van TIKO onder één dak spreekt Kollum straks over een volwaardig Kindcentrum.

DUURZAME LEEROMGEVING

Het nieuwe Kindcentrum maakt geen gebruik van gas en levert hierdoor een positieve bijdrage aan de duurzame toekomst. Dit zorgt voor een duurzame leeromgeving wat een goed voorbeeld geeft, voor de ‘toekomst’. Door de plaatsing van o.a. PV-panelen en een lucht-water warmtepomp wordt dit mogelijk gemaakt.

PLANNING

De bouw van het Kindcentrum start medio 2019 en is naar verwachting in de tweede helft van 2020 klaar.