Nieuwbouw Ambulancepost Leeuwarden officieel gestart

Gepubliceerd op 28 mei 2024

Nieuwbouw Ambulancepost Leeuwarden officieel gestart

Nieuwbouw Ambulancepost Leeuwarden officieel gestart

De eerste paal van de nieuwe ambulancepost van Kijlstra Ambulancezorg in Leeuwarden is op 28 mei 2024 geslagen door Kees Trul, ambulanceverpleegkundige bij Kijlstra Ambulancezorg. Dit mooie moment markeert het officiële begin van de bouw, die uitgevoerd zal worden door Bouwgroep Dijkstra Draisma.

De bouwplaats is gelegen aan de Tijsmaweg/Kalverdijkje in Leeuwarden, op een goed bereikbare locatie langs de ringweg. Het nieuwe gebouw telt twee verdiepingen en een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter. Het biedt onder andere slaap- en verblijfsruimtes voor de medewerkers van de spoedzorg en de middencomplexe ambulancezorg. Ook de ambulances krijgen hier uiteraard een mooie plek.

Kees Trul kreeg - als oudste medewerker van post Leeuwarden- de eer om de eerste paal te slaan. Samen met ruim dertig collega’s en betrokken partijen werd dit bijzondere moment gevierd onder het genot van een kopje koffie, veel gezelligheid en natuurlijk (het geluid van) de heiwerkzaamheden.

Kijlstra Ambulancezorg en Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben eerder succesvol samengewerkt aan de ambulanceposten in Drachten, Hurdegaryp en op Ameland. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is gemaakt door Artec bouwkundig ontwerp & adviesbureau uit Burgum. Huisman Installaties uit Joure is verantwoordelijk voor de installatietechnische werkzaamheden. Als alles volgens de planning verloopt, is de nieuwe ambulancepost in Leeuwarden einde van dit jaar in gebruik.