Nieuw beleefcentrum Afsluitdijk

Gepubliceerd op 14 december 2017

Nieuw beleefcentrum Afsluitdijk

Vanaf maart 2018 opent het gloednieuwe Afsluitdijk Wadden Center zijn deuren. De basis voor een 4D virtuele ontdekkingsreis door Friesland in een beleefcentrum vol prachtige verhalen die je kunt ervaren!

VEEL TE BELEVEN

Nu al bezoeken jaarlijks 300.000 mensen de Afsluitdijk. Vanaf maart 2018 kunnen ze terecht bij het gloednieuwe Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand. Wat zullen ze de mooiste plek vinden? Het restaurant met hemelsbreed panorama over het IJsselmeer? De vogelkijkhut op de tussenverdieping? De experience die in een ‘dichte doos’ is geplaatst? Of toch het dak met 360-graden uitzicht. Bekijk onze video en krijg een impressie.

DE ENTREE NAAR FRIESLAND

Esther Rodenhuis, projectleider provincie Fryslân, meldt: “Het Afsluitdijk Wadden Center moet straks zo’n 100.000 bezoekers per jaar trekken, die in tien talen de verhalen over waterveiligheid, Waddenzee, IJsselmeer en de Vismigratierivier kunnen ervaren. Er was behoefte aan een beleefcentrum omdat het monument halverwege de dijk ontoereikend is voor al die informatie en bezoekers. Kornwerderzand bood de meeste ruimte en is meteen een mooie entree naar Friesland. Het Afsluitdijk Wadden Center past binnen een groter plan van een toekomstbestendige dijk en de ontwikkeling van de regionale economie.”

UNIEK PROJECT

Joan Veenstra, projectleider Bouwgroep Dijkstra Draisma: “Meteen na de gunning zijn we met onze ketenpartners om tafel gegaan. Hun expertise is direct verwerkt in het definitieve plan.” Het beleefcentrum heeft veel bijzondere kanten. Je komt binnen door een soort insnede van de dijk. Het pand geeft beetje bij beetje meer prijs van de omgeving. “De Afsluitdijk was altijd een praktische verbinding. Straks weten mensen meer over de functie en de historie.” meldt Joan Veenstra.