Meer dan 5000 mensen bezoeken bouwplaatsen Bouwgroep Dijkstra Draisma

Gepubliceerd op 11 juni 2024

Meer dan 5000 mensen bezoeken bouwplaatsen Bouwgroep Dijkstra Draisma

Afgelopen zaterdag 8 juni stelde Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) twee van haar bouwplaatsen open. Bezoekers konden een kijkje nemen op de bouwplaats bij WEC in Lauwersoog en zwemcentrum De Welle in Drachten. Met meer dan 5000 bezoekers was de ‘Dag van de Bouw’ een groot succes! 

Harm Jan de Vries, projectleider namens BGDD bij zwemcentrum De Welle, is erg tevreden over het verloop. ‘Samen met een groep collega's en onderaannemers hebben we er een mooie dag van gemaakt. Wij zijn ontzettend trots op wat we hier realiseren en hebben er alles aan gedaan om dat enthousiasme ook op de bezoekers over te brengen.’ Projectleider Heerke Osinga in Lauwersoog vult aan: ‘Er komt heel veel kijken bij de realisatie van deze gebouwen. Tijdens de Dag van de Bouw hebben we groot uitgepakt om mensen een kijkje te geven in onze keuken.’ 

WEC in Lauwersoog

In de haven van Lauwersoog realiseert Dijkstra Draisma het Werelderfgoedcentrum Waddenzee (WEC). Een combinatie van een beleef- en onderzoekscentrum dat straks onderdak biedt aan vrijwilligers, onderzoekers en de zeehonden van Zeehondencentrum Pieterburen. Afgelopen zaterdag kregen bezoekers een voorproefje van datgeen wat WEC straks te bieden heeft. Zo konden bezoekers alvast een glimp opvangen van het showbad en het zeehondenziekenhuis en daarnaast namen bedenken voor de nieuwe Waddenwezens die straks een belangrijke rol spelen in WEC. 

Zwemcentrum De Welle in Drachten

Bij de bouw van het grootste zwemcomplex van Noord-Nederland waren er naast de rondleiding nog genoeg andere activiteiten georganiseerd. Er waren namens Sportbedrijf Drachten meerdere buurtsportcoaches aanwezig om (sport)activiteiten met kinderen te doen, onderaannemers hadden hun materiaal meegenomen en er waren meerdere foodtrucks die het bouwterrein omtoverden tot een heus evenemententerrein.

 

Er ging ook veel aandacht uit naar het nog in aanbouw zijnde energiegebouw waar straks zonnewarmte wordt opgeslagen en omgezet naar warm zwembadwater. Hierdoor wordt het nieuwe De Welle met recht een zeer duurzaam gebouw. Uniek aan de rondleiding was dat bezoekers ook een kijkje mochten nemen in de kelder van het zwembad, waar de hele waterhuishouding van het zwembad gereguleerd wordt. 

 

Met duizenden bezoekers was het zwemcomplex in Drachten landelijk één van de best bezochte projecten van de ‘Dag van de Bouw’.