Lefier start unieke samenwerking voor snellere verduurzaming van 1.500 woningen

Gepubliceerd op 12 oktober 2020

Lefier start unieke samenwerking voor snellere verduurzaming van 1.500 woningen

Lefier versnelt het verduurzamen van haar woningen. Daarom gaat zij een unieke samenwerking aan met vier bouwpartners. Vaste bouwteams gaan aan de slag volgens een standaard werkwijze. Hierdoor komen de ervaringen van het ene project direct ten goede aan het volgende project. Zo renoveert woningcorporatie Lefier in drie jaar tijd minimaal 1.500 van haar woningen naar energielabel A. De renovatie van nog eens 2.000 andere woningen is in voorbereiding.

Overeenkomst

Met de ondertekening van de overeenkomst tussen Lefier en bouwpartners Dura Vermeer Bouw Hengelo, Jorritsma Bouw, Buursema Bouwbedrijf en Bouwgroep Dijkstra Draisma is de samenwerking van start gegaan. 1.500 woningen van Lefier krijgen volgens een standaardproces een verduurzaming naar energielabel A. Bij elk bouwproject werkt hetzelfde team van de bouwpartner en Lefier samen. De bouwteams leren van de aanpak en resultaten van het ene bouwproject. Verbeteringen worden direct doorgevoerd in het volgende bouwproject. Deze aanpak levert aanzienlijke voordelen op: een hogere kwaliteit, een lagere kostprijs en een verlaging van de CO2-uitstoot. Ook kunnen de werkzaamheden veel sneller worden uitgevoerd. Dat is natuurlijk ook goed nieuws voor huurders.

Lefier investeert 60 miljoen euro

De komende drie jaar voeren de partijen zeker vijftien label A renovatieprojecten uit in woningen van Lefier in Groningen, Midden-Groningen, Stadskanaal en Emmen. Hiermee investeert Lefier voor meer dan 60 miljoen in het verduurzamen van haar woningen. Lefier zet met deze renovatie een grote stap vooruit in haar verduurzamingsambities en levert zo een belangrijke bijdrage aan het wooncomfort en betaalbaar wonen voor haar huurders.

Duurzaam en betaalbaar

Daarnaast is Lefier zeer actief met andere maatregelen om haar woningen te verduurzamen. Deze vallen binnen de doelen van het Klimaatakkoord van de overheid. Voorbeelden zijn het plaatsen van zonnepanelen in Midden-Groningen, het aansluiten op warmtenetten en het gasloos maken van woningen.