Koningin Maxima maakt kennis met vakmanschap en innovatie tijdens werkbezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma

Gepubliceerd op 04 juli 2019

Koningin Maxima maakt kennis met vakmanschap en innovatie tijdens werkbezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma

Vandaag was het zover: Hare Majesteit Koningin Maxima bracht een werkbezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma. Als winnaar van de Koning Willem I prijs mochten we aan de erevoorzitter van de Koning Willem I stichting laten zien waarom wij deze prijs hebben gewonnen.

 

Er was een zorgvuldig programma samengesteld waarmee we Hare Majesteit een indruk gaven van ons bedrijf. Zo maakte ze kennis met digitalisering, vakmanschap, duurzaamheid en sociale innovatie. Diverse medewerkers vertelden over hun specifieke werkzaamheden, partners vertelden over hun samenwerking met ons en we sloten af met opdrachtgever Linda Terpstra van Fier. Zij liet weten waarom de duurzame ambities van Fier en Bouwgroep Dijkstra Draisma goed bij elkaar passen. Biense Dijkstra besprak onder andere met de Koningin dat we een grote opgave voor de boeg hebben en dat we hopen de sector te inspireren om met ons mee te doen. Uiteraard waren alle medewerkers apetrots op het bezoek van ‘onze’ Koningin.

 

Voordat Koningin Máxima de oranje loper betrad, werd ze begroet door twee meisjes die voor haar bezoek een speciaal geschenk hadden gemaakt. Dit nam ze met plezier in ontvangst.

 

Familiebedrijf

Biense Dijkstra, zijn vrouw en twee dochters wachtten Koningin Máxima op bij de ingang en begeleidden haar naar de ontvangstruimte, waar de Friese oranjekoek klaarstond. Nadat Biense de rest van het team had voorgesteld, presenteerde Biense trots ‘zijn’ familiebedrijf. Vervolgens nam hij ze mee in een rondleiding door het bedrijf.

Rondleiding volgens bouwproces

De rondleiding begon bij de start van het bouwproces, de afdeling calculatie en werkvoorbereiding. Het gezelschap ging daarna naar de timmerfabriek waar het ging over de uitvoering van een bouwwerk en het ambacht wat ook bij ons nog steeds aanwezig is. Buiten stond onze Foodtruck Van Keet waarbij onze bewonersconsulenten vertelden over bewonerscommunicatie en de sociale innovatie binnen onze sector. Hierna was het tijd voor de gerobotiseerde fabriek, de robots worden geprogrammeerd door een automatiseerder. Hij liet zien hoe alle onderdelen van een bouwwerk tegenwoordig tot in de kleinste details digitaal zijn vastgelegd.

 

Na de fabriek was de beurt aan de Droogstapelwoning, onze oplossing waarmee we complete wijken verduurzamen. Koningin Máxima heeft de woning bekeken en hierbij ook kennis gemaakt met de nieuwste innovaties op het gebied van woningbouw. Uiteraard mochten de ontwikkelingen op het gebied van energie, zoals geothermie, niet ontbreken, waar we over vertelden voordat we de rondleiding afsloten met een belangrijke opdrachtgever.

Opdrachtgever Fier

Linda Terpstra van Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties, gaf aan waarom haar organisatie zo’n goede match is met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Overeenkomsten tussen de twee organisatie waren onder andere dat ze intrinsiek gemotiveerd zijn om echt naar de lange termijn te kijken en dat ze vooral houden van daden en niet teveel woorden. Voor Fier bouwden we de Veilige Veste en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel in Leeuwarden.

Over Koning Willem I Prijs

Trots mocht Bouwgroep Dijkstra Draisma in 2018 de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB in ontvangst nemen. De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend. Onze duidelijke visie op de gasloze toekomst en het brede veld van initiatieven om hier oplossingen voor te realiseren, met aandacht voor de bewoners en de omgeving, werden door de jury als uniek bestempeld.

 

Als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een werkbezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma en ging ze in gesprek met een aantal medewerkers.