Hoogste punt Zwemcomplex De Welle gevierd

Gepubliceerd op 16 januari 2024

Hoogste punt Zwemcomplex De Welle gevierd

De bouw van Zwemcentrum De Welle heeft het hoogste punt bereikt. Op dinsdag 16 januari is deze mijlpaal met zo'n 80 aanwezigen gevierd. Gedeputeerde Femke Wiersma, wethouder Pieter van der Zwan, directeur Evert Jan Siderius en directeur Biense Dijkstra hesen gezamenlijk een feestelijke vlag.

In de toekomstige kleedruimtes gaven de vier bestuurders aan trots te zijn op het nieuwe zwemcentrum. Hiermee wordt namelijk niet alleen voor Smallingerland een topaccommodatie gerealiseerd; het bad heeft ook een bovenregionale functie. Daarnaast stonden de bestuurders stil bij het duurzame ontwerp van het zwemcentrum, dat eigen energie opwekt en opslaat.

Wethouder Pieter van der Zwan: "Dit moderne, duurzame zwemcentrum betekent veel voor Smallingerland. Want we gaan in onze gemeente voor een inclusieve mienskip, waar iedereen welkom is en mee kan doen. Dat kan hier: of je hier nu dagelijks als topsporter komt, wekelijks binnen je vereniging of zo nu en dan recreatief komt zwemmen: iedereen kan de komende decennia in deze prachtige sportaccommodatie naar hartenlust sporten en bewegen."

Ingebruikname januari 2025

De bouw verloopt volgens planning. De volgende fase is het wind- en waterdicht maken van het gebouw. Zoals het nu staat wordt De Welle in januari 2025 in gebruik genomen. Achter de bouwhekken aan de Sportlaan wordt hard gewerkt aan het nieuwe zwemcentrum. De bouwvakkers deelden dan ook in de feestvreugde. Tussen de middag zijn zij getrakteerd op een stampottenbuffet.

 

Meer informatie is te vinden in ons portfolio.