FSC Friday 27 september 2019

Gepubliceerd op 27 september 2019

FSC Friday 27 september 2019

Het is vandaag FSC® Friday! Een dag waarop wereldwijd aandacht is voor verantwoord bosbeheer. Het thema dit jaar is ‘Together we are FSC’. Een treffend thema, want een verschil maken kun je niet op eigen ‘houtje’. Een thema ook dat prachtig past bij de kernwaarde van Bouwgroep Dijkstra Draisma: ‘samen de verantwoordelijkheid nemen voor een leefbare wereld’.

FSC-certificaat
Bouwgroep Dijkstra Draisma is in het bezit van een FSC-certificaat en we zijn een partnerschap met FSC aangegaan. Wout Lemmens (Hoofd Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu bij BGDD): ‘we vinden het belangrijk om alleen hout te gebruiken wat afkomstig is uit bossen die duurzaam beheerd en geëxploiteerd worden. Ieder jaar komen we dichter bij onze doelstelling om 100% duurzaam hout in te kopen, in 2018 is ons gemiddelde gebruik van duurzaam hout ten opzichte van het jaar daarvoor gestegen met ruim 4%!’


Forest50 - FSC Nederland
Directeur Liesbeth Gort van FSC Nederland heeft ons de aanmoedigingsprijs overhandigt voor onze stijging in de Forest50. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan het gebruiken van verschillende soorten gecertificeerd hout en zijn op de goede weg richting 100% gebruik van duurzaam hout. Op dit moment staan we op plek 5 in de Forest50.

 

Op dinsdag 24 september tekenden wij als eerste bouwbedrijf in Nederland het nieuwe Bouw en Hout Convenant.


Waarom FSC?
Per minuut verdwijnt er 36 voetbalvelden aan bos. Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en in Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken. Reden voor de Forest Stewardship Council (FSC) om zich wereldwijd in te zetten voor het behoud van bossen en verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer betekent op een evenwichtige wijze rekening houden met ecologische, sociale en economische aspecten van bosbeheer.

 

Ook op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzame wereld!