Feestelijke viering eerste paal nieuwbouw zwemcentrum De Welle

Gepubliceerd op 26 april 2023

Feestelijke viering eerste paal nieuwbouw zwemcentrum De Welle

Onder het toeziend oog van vele belangstellenden gaf wethouder Pieter van der Zwan woensdagmiddag 26 april 2023 het officiële startsein voor de bouw van het zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten. 'De werkzaamheden zijn al volop gaande, maar we willen dit bijzondere moment graag vieren met alle betrokkenen en toekomstige gebruikers', aldus wethouder Van der Zwan.

 

Direct na het besluit van de gemeenteraad en de ondertekening van de opdrachten aan Bouwgroep Dijkstra Draisma en Pranger-Rosier Installaties BV zijn begin februari de werkzaamheden gestart voor het bouwrijp maken van de grond. Inmiddels is de bouwput gegraven en zijn de eerste funderingspalen zichtbaar. Om de Sportlaan zoveel mogelijk te ontzien, is vanaf de Zuiderhogeweg een tijdelijke weg aangelegd voor het bouwverkeer.

Een duurzaam De Welle

Het nieuwe zwemcomplex is zeer duurzaam ontworpen met veel slimme techniek, circulaire materialen en installaties. Vanwege de huidige energiecrisis wordt er continu gekeken of er aanvullende mogelijkheden zijn om de energiebehoefte verder omlaag te brengen. Dit wordt voor de zomer nog in de gemeente behandeld.

Multifunctioneel zwemcentrum

Het nieuwe zwembad biedt ruimte voor recreatief zwemmen, breedte- en topsport. De multifunctionaliteit van het bad zorgt er voor dat alle verschillende type zwemmers zich er thuis voelen. Het zwembad bestaat onder andere uit een 50 meter flexibel sportbad met keerwand en beweegbare bodem, een multifunctioneel bad en een uitgebreid recreatieprogramma waaronder een recreatiebad (incl. golfslag), kleuterzone, peuterbad, wellness en een spraypark.

BouwBase

De bouwplaats van De Welle wordt van 19 juni t/m 21 juli beschikbaar gesteld wordt als kinderbouwplaats voor BouwBase. Op de bestaande bouwplaats creëren wij dan een échte, tweede bouwplaats speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens BouwBase kunnen de leerlingen aan de hand van verschillende doe-activiteiten leren, ontdekken en zelf ervaren wat de bouwsector allemaal inhoudt.

De oplevering van zwemcentrum De Welle staat gepland voor eind 2024.

Wil je meer weten over dit project en de activiteiten rondom de bouw van De Welle? Houd dan onze socials en het portfolio in de gaten!