Feestelijke start nieuwbouwwoningen Tjamsweer Appingedam

Gepubliceerd op 16 mei 2023

Feestelijke start nieuwbouwwoningen Tjamsweer Appingedam

Op dinsdag 16 mei 2023 startte de bouw van nieuwe aardbevingsbestendige woningen in de wijk Tjamsweer officieel. Met een druk op de knop en een vrolijke toeter geven Annalies Usmany-Dallinga (wethouder gemeente Eemsdelta), Jaap Groenhagen (directeur NCG Eemsdelta), Ralf Holthuis (directeur Hesco Bouw), Gerard Jongsma (projectleider BGDD) het startsein voor de bouw van de nieuwe woningen aan de Stadhouderslaan, Koninginnelaan en Regentesselaan in Appingedam.

Gezamenlijk startmoment

De herbouw van de eerste woningen aan de Stadhouderslaan, Koninginnelaan en Regentesselaan vindt rond dezelfde periode plaats. Daarom is gekozen voor een gezamenlijk feestelijk moment voor de start van de bouw samen met de bewoners. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen de toekomstige bewoners van de nieuwbouwwoningen een kijkje nemen op de bouwplaats. Voor de kinderen was er een creatieve hoek ingericht,waar zij naar hartenlust konden kleuren.

Tijdcapsule

De aannemers Hesco Bouw en Bouwgroep Dijkstra Draisma voegen een bijzonder onderdeel toe aan de nieuwe woningen. Zij plaatsen een tijdcapsule in de fundering en bewoners mogen hiervoor iets aanleveren, bijvoorbeeld tekening, gedicht, foto of krant die typerend is voor 2023. De capsule kan in de toekomst heropend worden.

Planning nieuwbouw

Voor de Koninginne- en Regentesselaan is Bouwgroep Dijkstra Draisma de aannemer. In het project Koninginne- en Regentesselaan worden tien woningen nieuw gebouwd. Het gaat om acht woningen aan de Koninginnelaan en twee woningen aan de Regentesselaan. De oplevering van deze woningen staat ook gepland in de zomer van 2024.

Opdrachtgever voor beide projecten is Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Lees hier meer nieuws