Feestelijke opening Groninger Data Competence Center d’ROOT

Gepubliceerd op 15 november 2018

Feestelijke opening Groninger Data Competence Center d’ROOT

Het nieuwe Data Competence Center d’ROOT is geopend! In opdracht van Bytesnet hebben we gebouwd aan het bijzondere, energiezuinige en aardbevingsbestendige datacenter. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) opende d’ROOT op woensdag 15 november officieel.

EEN TREND IN EUROPA

“Dit duurzame datacenter met een Datalab combineert onderwijs, onderzoek en open data. Het zet daarmee een trend in Europa”, meldt minister Ingrid van Engelshoven voorafgaand aan de officiële openingshandeling. Die verrichtte zij samen met bestuursvoorzitter Henk Pijlman van Hanzehogeschool Groningen, directeur Carole Jackson van ASTRON en CEO Peter de Jong van Bytesnet. Er waren ruim 200 gasten aanwezig, niet alleen uit Groningen, maar uit heel Nederland.

Groningen Datacenter

GROEN VAN BINNEN ÉN VAN BUITEN

De bijzondere architectuur van Team 4 Architecten zorgt zeker voor een eyecatcher op de Zernike Campus in Groningen. Het gebouw is voorzien van dikwandige, aluminium kokers. Door de toepassing van parelmoercoating heeft de siergevel een speciaal verlopende ‘groene’ kleur. Het gebouw is niet alleen een bijzondere verschijning, maar ook het eerste aardbevingsbestendige en energiezuinige datacenter van Nederland!

 

Foto (v.l.n.r): Ingrid van Engelshoven, Peter de Jong, Carole Jackson en Henk Pijlman.