Eerste paal Design and Build sportcomplex Groote Veen geslagen

Gepubliceerd op 23 november 2018

Eerste paal Design and Build sportcomplex Groote Veen geslagen

De eer was aan Hans de Graaf, wethouder sport en accommodatiebeleid. Vandaag sloeg hij de eerste paal van het nieuwe sportcomplex de grond in. In opdracht van gemeente Tynaarlo gaan we nu officieel van start met de realisatie van het Design & Build (D&B) sportcomplex in Groote Veen (Eelde). De nieuwe sportaccommodatie vervangt sporthal de Marsch aan de Hooiweg in Paterswolde.

 

Het wordt een gebouw met daarin twee sporthallen, tribunes en bijbehorende ruimtes zoals kleedkamers, bergingen, een EHBO-ruimte, een scheidsrechter- en docentenkamer en een horecaruim

FUNCTIONEEL ÉN VISUEEL AANTREKKELIJK

Door de positie van de bijbehorende ruimtes is er straks, dankzij het ontwerp van AGS Architects, een sterke functionele en visuele relatie zichtbaar aan de zijde van het plein. De ondersteunende functies van het sportcomplex staan tussen de twee sporthallen in. Met deze nieuwbouw krijgt de gemeente een volwaardig onderkomen voor sporters uit de omgeving. "Eelde kan straks weer jarenlang vooruit met deze dubbele sporthal", vertelt De Graaf.

Sportcomplex Groote Veen

SAMENWERKING

Een waardevolle samenwerking: het nieuwe sportcomplex in Groote Veen is – na DokkumTexel en Almere-Haven – de vierde D&B sportaccommodatie die we in samenwerking met AGS Architects realiseren. De bouw van het sportcomplex op Texel ging in oktober van start en in Dokkum is het nieuwe sportcentrum al vol in gebruik. De realisatie van de nieuwe sporthal in Almere-Haven ging eerder dit jaar van start.

ONDERDEEL VAN EEN GROTER PLAN

"De nieuwbouw in Eelde is onderdeel van een grootschalige moderniserings- en nieuwbouwoperatie voor sport en onderwijs", vertelt de wethouder trots. "In Vries en Tynaarlo zijn de eerste resultaten hiervan al zichtbaar. In Eelde zijn we nu druk bezig en ook de komende jaren blijven we fors investeren. In 2019 gaan we van start in Zuidlaren. Daarna zijn álle sportzalen en schoolgebouwen in onze gemeente klaar voor de toekomst!"