Dijkstra Draisma woning binnenkort verkrijgbaar bij IKEA

Gepubliceerd op 30 maart 2023

Dijkstra Draisma woning binnenkort verkrijgbaar bij IKEA

1 april

Skämt, oftewel grap. De oplettende lezers hadden het natuurlijk al lang door. Dat de Dijkstra Draisma woning bij IKEA in de schappen komt is natuurlijk één grote grap.
 
Voor degenen die het wel geloofden, ook dat is niet zo gek. Want de woning is een relatief simpele constructie. Onze klanten zitten zelf aan de knoppen om de woning samen te stellen. Beschikbaar in verschillende types, in kleine of grote aantallen, flexibele maten en demontabel. Net als vele producten van IKEA.

Al zouden we het woningtekort hier heel graag mee op willen lossen, laten we het monteren van een woning per dag toch maar aan onze vakmannen over. 

Het bericht gemist? Lees het hieronder. 

Een primeur in Nederland. Een complete geprefabriceerde woning die je zelf op een kavel in elkaar zet. De woning krijgt volgens traditionele standaarden een Zweedse naam: SKÄMT.

Oplossing woningtekort

We staan voor een enorme opgave in Nederland, er is een schreeuwend woningtekort. Nieuwbouwwoningen die voor veel mensen onbetaalbaar worden en jarenlange wachtlijsten. Momenteel staat de teller op een tekort van zo’n 300.000 woningen. Absurd vindt ook Biense Dijkstra, directeur bij Bouwgroep Dijkstra Draisma: “Er moet wat gebeuren en dat moet niet jarenlang meer duren. Als het zo doorgaat dan blijft het probleem tot zeker 2050 aanhouden.”

De Dijkstra Draisma woning

De Dijkstra Draisma woning van Bouwgroep Dijkstra Draisma wordt volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam geproduceerd in onze fabriek. Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. Eenmaal op locatie staat de woning binnen één dag. Dit maakt het bouwproces mogelijk voor iedereen. Commercieel manager Gerrit Rap: “Hoe vaak denk je wel niet, dat kan ik vast zelf beter? Nu kun je dat bewijzen. Als je ervaring hebt met lego, of een master bent in k’nex of Meccano dan is dit voor jou een peulenschil.”

De bouw

Onze Dijkstra Draisma woning is heel eenvoudig te monteren. De woningen worden door de leverancier thuisbezorgd. Woningeigenaren kunnen het werk vanaf dan zelf uitvoeren. Het gereedschap zoals de inbussleutel en de bekende handleiding van IKEA wordt bij de woning geleverd en dan kan het project beginnen. De kosten per woning zal aankomende zaterdag door IKEA bekend worden gemaakt. 

"Bouwgroep Dijkstra Draisma is een innovatief en vooruitstrevende organisatie. De ambities van IKEA sluiten goed aan op het woonproduct en daarom hebben we elkaar de handen in één geslagen.”

Joke Grol - Teammanager Sales bij IKEA

De samenwerking met IKEA

IKEA werkt iedere dag aan een beter bestaan voor zoveel mogelijk mensen. Zij hebben de ambitie om voor 2030 volledig circulair te zijn. Dat betekent dat zij het gebruik van nieuwe grondstoffen en de CO2-uitstoot naar nul willen brengen.

 

Deze ambities van IKEA sluiten erg goed aan op de ambities van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Samen met IKEA creëren we een vernieuwing in de woningmarkt. Wij zijn enorm blij met deze samenwerking en hopen de bouwer in de mens vrij te maken. Samen met IKEA en de inwoners van Nederland gaan we op naar een duurzame toekomst zonder een woningtekort.