Design and Build brede school De Fliert in Twello

Gepubliceerd op 29 januari 2018

Design and Build brede school De Fliert in Twello

Afgelopen jaar was het moment daar: de oplevering van de Design and Build brede school De Fliert in Twello. Met een oppervlakte van 4.000m2 biedt De Fliert onderdak aan 3 basisscholen, een BSO en een peuterspeelzaal.

BIJZONDERE SCHOOL

Kinderen brengen veel tijd door op school. Het is daardoor erg belangrijk dat de school een fijne omgeving is. Daarom is De Fliert in Twello ook niet zomaar een school. Met het bijzondere ontwerp heeft De Fliert zich gevormd tot een inspirerende locatie wat ervoor zorgt dat de kinderen op een fijne manier kunnen leren en spelen.

SLIM ONTWERP

Hoe verdeel je drie scholen over één locatie? Architecten- en ingenieursbureau kristinsson bv wist daar wel een antwoord op, namelijk: onder één dak in de vorm van drie huizen, gevestigd aan het plein. Voor een goede toekomstwaarde is er bij het ontwerp slim omgegaan met de uitwisselbaarheid van de onderdelen, de veranderbaarheid en de aanpasbaarheid hiervan.

DUURZAAM

“De Fliert in Twello is één van de duurzaamste scholen die wij hebben mogen realiseren,” meldt Dirk Jan de Rouwe, directieteamlid Bouwgroep Dijkstra Draisma. Installateur Sijperda-Hardy heeft bij de school een energiezuinige installatie geplaatst wat hier sterk bijdraagt.

 

Bekijk ook onze video over De Fliert in Twello!