Dertien energieneutrale woningen De Klamp Leeuwarden verkocht

Gepubliceerd op 18 maart 2020

Dertien energieneutrale woningen De Klamp Leeuwarden verkocht

Bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkelt aan de Skries in de wijk De Klamp in Leeuwarden dertien energieneutrale woningen. De nieuwbouwhuizen zijn een combinatie van prachtige architectuur, een mooie ligging aan open vaarwater en duurzaamheid; de woningen zijn dan ook snel verkocht.

Vrijstaande woning

Het nieuwbouwproject aan de Skries

De dertien woningen aan de Skries bestaan uit twaalf halfvrijstaande woningen en één vrijstaande woning. Het ontwerp past mooi in het straatbeeld en allen hebben ze een royale woonkamer met open keuken. De tuinen liggen op het zonnige zuidwesten en hebben toegang tot open vaarwater.


De Klamp is na Techum, Goutum Súd/Jabikswoude en Wiarda het vierde buurtschap van De Zuidlanden, een nieuw stadsdeel van Leeuwarden. De wijk ligt in een landelijke omgeving, onder de rook van Leeuwarden, nabij Goutum en langs de Wurdumer Feart. De Klamp is ontworpen met het karakter van het Friese dorp. Alle voorzieningen zijn op fietsafstand, denk hierbij aan het centrum van Leeuwarden, supermarkten, scholen, sport et cetera.

Energieneutraal wonen

De woningen in De Klamp die Bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkelt en realiseert hebben een EPC van 0. Dit betekent dat de woningen niet méér energie verbruiken dan die zelf opwekken, hiermee zijn ze energieneutraal. Dit noemen we ook wel nul-op-de-meter (NOM) genoemd, wanneer dit gemonitord wordt. Energieneutraal wonen heeft voordelen voor het milieu, voor het wooncomfort en voor de portemonnee van de nieuwe bewoners.

 

Woningen moeten voldoen aan een EPC (Energieprestatiecoëfficiënt). Dit is een index die de efficiëntie aangeeft van het energieverbruik van een gebouw. De huidige norm is een EPC van 0,4. De EPC wordt lager door energiebesparende voorzieningen toe te passen zoals goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. De woningen in De Klamp zijn dus vele malen duurzamer dan de norm in Nederland.

halfvrijstaand
half vrijstaand 2

Start bouw aangekondigd

De bouw van de dertien woningen start in mei 2020. Houd ons portfolio in de gaten voor meer updates in de komende tijd.