De volgende stap in biobased isolatiematerialen is gezet!

Gepubliceerd op 27 januari 2023

De volgende stap in biobased isolatiematerialen is gezet!

Bouwen aan een leefbare wereld, nu en in de toekomst. Als duurzame bouwer geloven wij dat bouwen met biobased materialen de toekomst heeft. Lokaal verbouwen en verwerken, om zo de ketens kort en overzichtelijk te houden.

Siebren Van Kuiken, Coen Verboom (BGDD) en Balling Van Kuiken
Siebren Van Kuiken, Coen Verboom (BGDD) en Balling Van Kuiken

Samenwerking akkerbouwbedrijf Van Kuiken

Daarom werken wij samen met de broers Balling en Siebren van Kuiken. Zij runnen samen met hun ouders een akkerbouwbedrijf. Vorig jaar startten de broers met een vlasproject om te onderzoeken of vlas een alternatieve teelt biedt voor hun bedrijf. En vandaag sloegen we de handen ineen voor het telen van 40 hectare vezelhennep als wisselgewas.

100% puur natuur

Vezelhennep is erg geschikt als isolatiemateriaal en 100% puur natuur. Uit de teelt van 40 hectare kunnen wij 160 woningen isoleren, daarmee wordt 500 ton CO2 vastgelegd. En omdat het als wisselgewas geteeld wordt gaat het niet ten koste van de voedselproductie. Dubbel duurzaam!

"Er ligt een gezamenlijke ambitie om duurzame, biobased materialen te telen voor toepassing in de bouw. Op deze manier maken we samen de bouw circulair, slaan we CO2 op en besparen we stikstof."

Balling en Siebren Van Kuiken

Biobased bouwen

Naast hennep maken wij isolatiemateriaal van lisdodde, vlas en miscanthus.