Gepubliceerd op 22 juli 2019

De vlag uit voor achttien nieuwe Droogstapelwoningen in Hurdegaryp

In Hurdegaryp kan de vlag uit in de straten It Súd en De Kolk! Vandaag en morgen worden daar achttien duurzame, gasloze woningen opgeleverd in opdracht van WoonFriesland. Deze woningen zijn in een zeer hoog tempo gerealiseerd met ons droogstapelsysteem.

 

Droogstapelwoningen

Onze Droogstapelwoningen zijn gasloos, circulair en worden volledig automatisch geproduceerd. De opdrachtgever zit aan de knoppen en stelt een woning samen voor hun huurders. Met een aantal klikken kiezen ze eenvoudig de geschikte woningtypes voor de betreffende plaats. Deze oplossing voor het bouwen en vernieuwen van complete wijken is onder andere betaalbaar, volledig digitaal, en energieleverend. De gevels die gebruikt worden zijn voor 93% circulair en er is veel maatwerk mogelijk: er is keuze uit vijftien modellen met oneindig veel variaties.

Ingezoomd op It Súd en De Klok Hurdegaryp

De woningen in Hurdegaryp krijgen geen gasaansluiting en functioneren daarom volledig op elektriciteit. Op ieder dak worden er twaalf zonnepanelen geplaatst, waardoor een deel van deze elektriciteit door de woning zelf wordt opgewekt. Ook worden de huizen verwarmd door een warmtepomp. De nieuwe bewoners op It Súd en De Kolk krijgen een stijlvolle, betaalbare en duurzame woning waarbij kwaliteit voorop staat.

 

Reeks van zes nieuwbouwprojecten met Droogstapelwoningen

In een reeks van zes nieuwbouwprojecten is de wijk in Hurdegaryp de eerste die opgeleverd wordt. Na de bouwvak starten we meteen met de tweede wijk, welke gerealiseerd wordt in Harkema.