"De bouwvak, blij dat het ons niet goed uitkomt" Bouwblog Biense Dijkstra

Gepubliceerd op 04 augustus 2017

"De bouwvak, blij dat het ons niet goed uitkomt" Bouwblog Biense Dijkstra

Drie weken dicht kan echt niet meer in deze tijd. Zo dachten wij er een aantal jaren geleden al over en nu nog steeds. Dat moet anders. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan. De jongens op de werkvloer willen het liefst drie aaneengesloten weken vakantie. De uitvoerders het liefst drie vastgestelde aaneengesloten weken, want dan is er voor onze ketenpartners, leveranciers en onderaannemers ook duidelijkheid. De administratie wil graag een weekje doorwerken om alles netjes af te handelen en de werkvoorbereiders willen graag een week eerder beginnen zodat zij goed voorbereid weer aan de slag kunnen. Zoveel mensen, zoveel wensen.

DIT JAAR MAAR ÉÉN WEEK ECHT GESLOTEN

In al onze wijsheid hebben we dit jaar besloten om een vakantieperiode van maar liefst zeven weken vast te stellen. Binnen deze periode kunnen alle mensen hun vakantie inplannen. Zo’n verspreide vakantieperiode is voor ons praktisch: in het onderwijs, maar ook in de utiliteitsbouw hebben we dit jaar weer veel doorlopende projecten. Daarom zijn we dit jaar wederom maar één week echt gesloten. Buiten onze afdeling Service & Onderhoud om uiteraard. Zij blijven 24/7 bereikbaar en schakelen qua capaciteit zelfs een tandje bij om eventuele calamiteiten het hoofd te bieden.

 

Van een vakantieperiode waarin we drie weken dicht zijn naar een periode van zeven weken waarbij we maar één week dicht zijn. Nog steeds een verlies in capaciteit, maar dit vangen we beter op dankzij deze spreiding. Ondanks dat we er alles aan doen om de capaciteit zo hoog mogelijk te houden moeten we wel eerlijk zijn. Tijdens hoogconjunctuur komt geen enkele vakantie goed uit.

VOL ENERGIE WEER TERUG

Wat wel goed uitkomt zijn medewerkers die opgeladen terugkomen van hun welverdiende vakantie. Mensen die kostbare tijd met hun gezin en/of vrienden hebben doorgebracht en vol energie weer aan de slag gaan. We krijgen er als bedrijf dus wel iets moois voor terug.

 

‘Oud gedrag’ is piepen dat de zomervakantie ons nu niet goed uit komt. Maar komt het niet altijd slecht uit wanneer het juist goed gaat in onze branche? En gunnen we onze medewerkers niet juist een prachtige en ontspannen zomerperiode? Wij zijn daarom blij dat de bouwvak niet goed uitkomt en wensen iedereen een plezierige vakantie toe.