Dag van de stagiair

Gepubliceerd op 26 mei 2021

Dag van de stagiair

Vandaag is het de Dag van de Stagiair. Een mooi moment om ons waardering uit te spreken naar de (maar liefst) 45 stagiairs die ons op de bouw, in de fabriek of op de kantoren van Bouwgroep Dijkstra Draisma versterken. Hieronder vertellen Lieuwe en Sandsra over hun ervaringen.

Lieuwe de Vries

Hbo Bouwkunde

Lieuwe de Vries is 42 jaar, woont in Leeuwarden en loopt sinds februari stage bij ons in de uitvoering. Lieuwe is ouder dan de gemiddelde student die ons team versterkt omdat hij er al een eerdere carrière als Creditmanager op heeft zitten. Helaas paste de financiële sector niet helemaal bij hem en is hij op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

 

Geïnspireerd door de verbouwing van zijn eigen huis is hij terecht gekomen bij hbo Bouwkunde en inmiddels is hij 2e jaars student. Gelukkig is dit de juiste keuze gebleken, want hij voelt zich erg thuis op de opleiding.

“Ik voel mij niet op mijn plek binnen autoritaire, top-down organisaties. BGDD is dat niet en dat spreekt mij erg aan. Ik voelde mij er meteen thuis en onderdeel van het team. Bijvoorbeeld een dagje meelopen met een collega, dat kan altijd en daar wordt dan ook echt tijd voor vrij gemaakt.”

It Swettehûs

Lieuwe kent ons voornamelijk als hoofdsponsor van SC Cambuur en in het eerste jaar van zijn opleiding kwam hij met zijn studie langs voor een bedrijfsbezoek. Lieuwe was onder de indruk van het feit dat wij niet alleen praten over duurzaam bouwen, maar het ook waarmaken. “De indruk die ik van BGDD heb gekregen tijdens de excursie zorgde ervoor dat ik jullie bewust benaderde voor een stage.”

 

Sinds de start van zijn stage op de bouw van het Swettehûs in Leeuwarden heeft Lieuwe zich voornamelijk beziggehouden met circulair bouwen. Dit is iets waar hij heel enthousiast van wordt en waar hij ook zeker toekomst in ziet.

 

Voor toekomstige stagiairs heeft hij een tip: “Vorm niet teveel verwachtingen voor je stage gaat lopen. En kies juist niet voor de veilige optie, maar durf risico’s te nemen”.

 

Sandra Nijdam

Christelijke school voor Praktijkonderwijs PRO Dokkum

De 16-jarige Sandra Nijdam zit op de Christelijke school voor Praktijkonderwijs PRO Dokkum en één onderdeel van haar opleiding is “Certificering Hout”. Dit past goed bij de werkzaamheden in onze gevel- en timmerfabriek, dus vanaf februari ondersteunt ze ons team.

 

Eerder liep Sandra stage bij een handelsonderneming in bouwmaterialen, maar voor haar tweede stage leek het PRO Dokkum een goed idee om eens een kijkje te nemen bij BGDD. 

“Ik ben begonnen in de gevelfabriek waar ik mocht helpen met isoleren en het plaatsen van folie en panlatten. Daarna gaf André (mijn stagebegeleider) aan dat het tijd werd om ook op een andere plek mee te lopen, namelijk de timmerfabriek.”

Timmerfabriek

In de timmerfabriek helpt Sandra met het opsluiten van onze kozijnen en doet ze allerhande klusjes, zoals helpen met het spuiten van de kozijnen. De variatie in werkzaamheden vindt ze het allerleukst. 

 

Ondanks dat Sandra haar stage heel leuk vindt, heeft ze niet de ambitie om verder te gaan in de bouwwereld. Sandra is namelijk van plan om na haar opleiding iets heel anders te gaan doen. Ze wil het leger in! Maar dat moet nog even wachten, want dit kan pas over een jaar of twee. Tot die tijd zijn we heel blij dat ze onderdeel is van het BGDD team!

Een stage bij BGDD

Lijkt het je ook leuk om stage te lopen bij BGDD? Neem dan contact op met Tjitske Visser via werken@bgdd.nl of 0519 22 9999.